Ведучі 1+1 Стася Ровінська та Ірина Ванникова виступили із закликом врятувати Маріуполь

Ведучі 1+1 виступили із закликом звернути увагу на Маріуполь

Телеведучі опублікували відповідне відео на своїх сторінках у соціальній мережі.

Поділитися:

Ведучі 1+1 Стася Ровінська та Ірина Ванникова виклали на своїх особистих сторінках в соціальній мережі Instagram дописи та відео із закликом врятувати мешканців Маріуполя. 

Стася Ровінська записала на відео звернення до своїх читачів, у якому описує, що відбувається в Маріуполі:

"Зараз я хочу говорити про Маріуполь. Я хочу кричати, тому що зараз у Маріуполі справжня гуманітарна катастрофа. Вбиті десятки дітей, мирних жителів. Маріуполь тепер схожий на місто-привид, тому що люди сидять по підвалах. Люди сидять під завалами. Люди бояться. Вони без їжі, без зв'язку, без води. Чутно вибухи, чутно постріли. Вони не знають, де їх рідні. Багато хто з нас теж не може знайти зв'язок з рідними, друзями, колегами. Ми бачимо жахливі кадри з пологового будинку, ми бачимо кадри з драматичного театру в Маріуполі. Ми знаємо, що російські окупанти безжалісно вбивають людей просто на вулицях". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудовувати Маріуполь вже погодились дві країни: Греція — пологовий будинок, а Італія — драмтеатр

Також, Стася у своєму дописі просить усіх долучитись до прохань відкрити гуманітарні коридори для Маріуполя та закрити небо над Україною: 

"Маріуполь зараз знаходиться в справжній гуманітарній катастрофі. Війська рф не дозволяють влаштувати гуманітарні коридори для евакуації людей чи хоча б завести туди гуманітарну допомогу. Обстріли не припиняються. В блокаді вже третій тиждень без їжі та води перебувають понад 300 000 людей. Кожна хвилина критична, тож ми звертаємося до політиків з усього світу, до мільйонів людей — говоріть про необхідність відкриття гуманітарних коридорів для маріупольців! Дійте!

Маріупольці мають жити! Вони ПРОСТО. МАЮТЬ. ЖИТИ. Дайте шанс на евакуацію! Дайте можливість вивезти звідти людей! Благаю, врятуйте маріупольців — вимагайте від влади рф припинити обстріли та дозволити зелені коридори! Можливо, це останній шанс на порятунок! Російські військові, перестаньте стріляти! Відкрийте евакуаційні коридори для Маріуполя! Російські військові, дайте людям шанс вийти з пекла — відкрийте гуманітарні коридори в Маріуполі! Не стріляйте! США, Європа! Закрийте небо над Україною. Не дозволяйте рф цинічно вбивати наших дітей. Не допускайте масштабування гуманітарних катастроф на всю Україну!"

У свою чергу, Ірина Ванникова також звертає увагу своїх читачів на ситуацію у місті Маріуполь:

"Понад три тижні рашисти знищують мирне українське місто Маріуполь. Вони тримають у заручниках 300 000 мирних мешканців. Без води, без їжі, без ліків, без тепла. Ворог блокує гуманітарні коридори і не дає евакуювати мирних мешканців. Він навіть не дозволяє завозити в місто гуманітарну допомогу. Люди, на наших очах розгортається, мможливо, найбільша в XXI столітті гуманітарна катастрофа. Все, що відбувається в Маріуполі — це геноцид українців.

І сьогодні справа честі кожного з нас публічно, голосно говорити про трагедію в Маріуполі. Звертатися до адекватних політиків в усьому світі закрити небо над Україною, вимагати від росії припинити обстріли мирних мешканців у Маріуполі і відкрити гумантарні коридори для того, щоб вивезти жінок, дітей, людей похилого віку. росія, припини стріляти по мирним мешканцям! Відкрий гуманітарні коридори! Дай шанс людям вийти з цього пекла! Маріупольці мають право на життя. Америко, Європо, закрийте небо над Україною! Не дайте росії цинічно знищувати наших дітей! Не допустіть війни по всій Європі! Друзі! Я вірю в нашу перемогу! Я вірю в ЗСУ! Слава Україні!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неможливо стримати сліз: сім’я біженців з Маріуполя розповіла Святославу Вакарчуку, як рятувалася під обстрілами та по мінах

Ірина Ванникова у своєму дописі просить спинити геноцид, що чиниться проти українців:

"Евакуаційні автобуси з дітьми з Маріуполя потрапили під обстріли російських окупантів. Є діти у важкому стані, повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух. Це чергове повідомлення з Маріуполя розриває серце. Окупанти блокують гуманітарні коридори для евакуації мирних мешканців. Друзі! Світ нас почує, якщо кожен з нас кричатиме про гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Про геноцид, який чинять окупанти проти українців. Наші голоси має почути увесь світ. Тільки разом ми можемо зупинити війну. Слава Україні!

Новини по темі