Велосипедистка Олена Старікова стала шостим срібним призером Олімпіади у Токіо і здобула ще одну нагороду для України

Велосипедистка Олена Старікова стала шостим срібним призером Олімпіади у Токіо
социальные сети

Велосипедистка Олена Старікова принесла в скарбничку нашої збірної дев'ятнадцяту медаль і стала срібним призером Олімпійських ігор у Токіо.

Поділитися:

У фіналі Олімпіади 2020 суперницею української спортсменки Олени Старікової стала канадська велосипедистка Келсі Мітчелл. У двох заїздах вона обігнала Старікову на 0,061 та 0,064 секунди і здобула золото.

Таким чином, під час змагань на Олімпійських іграх у Токіо Олена Старікова обігнала Лі Вай Цзе (Гонконг) в обох перегонах півфіналу та вийшла у фінал.

У першому фінальному заїзді Олена Старікова програла 0,06 секунди канадійці Келсі Мітчелл, а у другому заїзді Мітчелл знову обігнала Старікову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв’ю Жана Беленюка після повернення з Олімпіади: плани на майбутнє та запальний гопак

Поступившись спортсменці з Канади, українка здобула срібну медаль. Ця нагорода стала четвертою олімпійською нагородою в історії українського велоспорту. У бесіді з пресслужбою НОК України велосипедистка Олена Старікова сказала: 

Все ще не можу повірити, що здобула олімпійську медаль! Я дуже щаслива. Мене переповнюють неймовірні емоції та відчуття. Це складно передати словами. На сьогоднішній старт виходила показати максимальний результат. На жаль, не вдалося стати першою. Десь не вистачило досвіду, десь – сил, адже це був для нас вже шостий змагальний день. Але, безумовно, дуже рада цій нагороді. Будемо працювати далі й вже до Парижу-2024 поїдемо за «золотом».

Олена Старікова отримала срібну медаль

Нагадуємо, що загалом на Олімпійських іграх у Токіо Україна виборола 19 нагород: 1 золото, 6 срібних та 12 бронзових медалей.

Олімпійське золото приніс збірній Україні Жан Беленюк у греко-римській боротьбі.

Срібні нагороди отримали: Анжеліка Терлюга (карате), Олександр Хижняк (бокс), Михайло Романчук (плавання), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан у тандемі з Анастасією Четверіковою (веслування на каное).

Бронзовими призерами стали: Дар'я Білодід (дзюдо), Еліна Світоліна (теніс), Михайло Романчук (плавання), Марта Фєдіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання), Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту), Ігор Рейзлін (фехтування), Станіслав Горуна (карате), Алла Черкасова та Ірина Коляденко (боротьба), Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба), Людмила Лузан (веслування на каное) та збірна України в артистичному плаванні (груповий виступ). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарбничка збірної України поповнилася ще однією срібною медаллю: нагороду приніс боксер Олександр Хижняк

призери олімпіади

Новини по темі