"Він кинув мене в яму і почав закопувати живцем", — історія селянина, який тричі потрапляв до полону та пережив катування рашистів

Історія селянина, який тричі потрапляв до полону та пережив катування рашистів (відео)

Історія Вадима про нелюдське ставлення росіян та пережитий біль.

Поділитися:

Історія чоловіка, який тричі був заарештований, тричі потрапляв у полон. Над ним і знущалися, і роздягали, і стріляли біля голови. Все у традиціях таборів рашистів. Вадим розповів для FreeДОМ свою жахливу історію.

"Він кинув мене в яму і почав мене закопувати живцем", — розповідає Вадим.

Минуло вже більше місяця, але у Вадима і зараз трясуться руки і тремтить голос. Йому складно згадати все те, що з ним робили російські окупанти. Дізнавшись, що до села привезли гуманітарку, Вадим уперше за довгий час вийшов на вулицю:

"Біля церкви я йшов. Взяли документи і запитують: куди ти йдеш. Відповів, за водою. І вони мене схопили, закинули на БТР і вивезли за село".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивом вижив після розстрілу і вибрався з братської могили: історія Миколи Куліченко з Чернігівщини

Куди саме і головне, навіщо його везли російські військові, Вадим не розумів:

"Вони мене зв'язали скотчем, зав'язали мені очі, кинули в землю і взяли ножа. Тільки не гострою, а іншою стороною і почали мені по горлу водити".

Познущавшись вдосталь, росіяни приступили до побиття і тортур.

"Потім мені зняли скотч, шапку, і він (російянин — прим.) почав зі мною говорити. Запитував, хто у нас займається, хто снайпер. Я відповідав, що не знаю. Потім у мене запитали, хто мінометник. Я сказав, що теж не знаю. І мені кажуть: мінометник — ти, бо брешеш. Я не брехав. Мені потім знову зав'язали очі, вивели і вистрілили праворуч біля вуха".

На той момент Вадим уже нічого не чув і ні про що не думав. Він мріяв тільки про одне: щоб муки якнайшвидше припинилися:

"Вони поставили мене на коліна. Я чув, що нас уже четверо було. Вони мене побили. Я весь у крові був".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька втратила обидві ноги, мама – одну, а бабуся – загинула: історія родини, яка намагалася евакуюватися на Краматорському вокзалі

Так нічого й не домігшись і не вибивши з чоловіків жодних зізнань, полонених відпустили. Але й на цьому випробування для Вадима не скінчилися. Вже на наступному блокпосту його зупинили, розділи та кинули в яму:

"Ми пішли і потрапили на інший блокпост. Теж нас поклали, обшукали, сказали роздягнутися, щоб оглянути".

У цих росіян часу на тортури не було і через кілька годин його відпустили. Здавалося, тепер до волі залишилося небагато, як вони опинилися в руках справжніх нелюдів:

"Ми впали на підлогу. У мене якраз курточку було розірвано і було видно червону футболку. І один каже: ось цей мені потрібен, цього вбиватиму я. Перший лежав Віталік, я його знав. Я лежав і стрільнули біля нього. У мене одразу була думка, що його вже вбили. Я за ці п'ять секунд думав, чи я побачу свого сина на тому світі".

Побиття, псевдорозстріли, моральні приниження та тортури тривали ще кілька годин, допоки на допомогу не прийшли наші. Віддалених пострілів вистачило, щоб росіяни в паніці кинулися врозтіч, після чого чоловіки зрозуміли, що це їхній шанс і треба бігти. Вони переночували на цвинтарі та лісом пішли додому. Вадим ще довго не міг прийти до тями і досі не розуміє, за що росіяни з ним так вчинили. Зате тепер він точно знає, як виглядає "російський світ" та "братський народ" і не хоче мати нічого спільного з нелюдами, що прийшли на нашу землю.

Про нелюдське ставлення росіян та пережитий біль — дивіться в сюжеті FreeДОМ: 

Новини по темі