Виплати переселенцям, працевлаштування та компенсація за комунальні платежі: прем'єр-міністр України назвав дати та суми виплат

Виплати переселенцям, працевлаштування та компенсацію за комунальні платежі анонсував сьогодні прем'єр-міністр України
photo.unian.net

Останні рішення уряду з брифінгу Дениса Шмигаля.

Поділитися:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своєму останньому брифінгу розповів, що запроваджується ряд програм виплат переселенцям. Уряд їх вже затвердив. Реалізація розпочнеться сьогодні, 21 березня, із реєстрації тимчасових переселенців у територіальних громадах, а із 30 березня запрацює реєстрація через додаток «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям відшкодують втрачене та пошкоджене під час війни майно: коли можна буде подати відповідну заявку в додатку "Дія"

► Кожному переселенцю держава виплатить 2 тисячі гривень через додаток «Дія».

► На кожну дитину, яка переїхала у більш безпечні регіони, держала виділила 3 тисячі грн.

► Також уряд розпочинає роботу над працевлаштуванням переселенців — підприємству за кожного працевлаштованого переселенця виплатять 6500 грн.

► Сім'ї, які прихистили у себе переселенців, отримають компенсацію за комунальні послуги — 450 гривень на місяць за кожну людину.

переселенці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо ваш будинок зруйнували російські окупанти під час війни: алгоритм дій

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк сьогодні повідомив, що кількість вимушених внутрішніх переселенців, які через війну залишили свої міста та роботу – 11-12 млн, а також понад 3 млн українців втекли з України до Європи. 

Дивіться брифінг:

Новини по темі