Вишні у власному соці: рецепт на зиму для смачних десертів
Вишня у власному соці — має прекрасний смак та підходить для приготування різних страв. Пропонуємо перевірений рецепт консервування вишні на зиму, щоб зберегти корисні властивості фрукта й ласувати їм не тільки влітку, а й в холодну пору року.
Вишню можна сушити, варити з неї варення, компоти, додавати в різноманітну випічку. Щоб насолоджуватися свіжими ягодами не тільки влітку, а й у холодну пору року спробуйте рецепт приготування вишні на зиму у власному соці.
Вишня у власному соці — неперевершена, має красивий колір, чудовий смак та цікаву кислинку. Рецепт консервування вишні у власному соці на зиму нескладний та передбачає мінімальну кількість продуктів:
- вишня - 1 кг
- цукор - 0,5 кг
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смородина у власному соці: робимо смачний та вітамінний соус із чорної смородини
Як приготувати вишні у власному соці
Для того, щоб приготувати вишню у власному соці необхідно:
►Стиглу вишню перебрати, видалити листочки, хвостики та підгнилі плоди.
►Вишню ретельно промити у холодній воді, викласти її у друшляк, щоб зійшла зайва вода.
►Обережно видалити з плодів кісточки. Сок, що утворився можна не виливати, а додати потім до вишень.
►Очищені для консервування вишні у власному соці засипати цукром та залишити на 8 годин (на ніч) для виділення соку.
►Після того, як вишня пустить сік, її необхідно поставити на вогонь та довести до кипіння. Не варити, а лише дочекатися, поки цукор розтане!
►Готові вишні викласти в простерилізовані банки та залити власним соком.
►Банки із вишнею поставити стерилізуватися на 10 хвилин (час вимірюється з моменту закипання), після закрутити кришками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів
Зберігайте рецепт приготування вишні на зиму у власному соці та готуйте смачну випічку та компоти цілий рік.
Дивіться відео сюжет приготування колотяників з вишнею в програмі «Сніданок з 1 + 1»: