Вперше на телебаченні: "1+1 Україна" покаже оскароносну документальну стрічку "20 днів у Маріуполі"

Телепремʼєра фільму “20 днів у Маріуполі”: де дивитися

Фільм "20 днів у Маріуполі" покажуть на "1+1 Україна": де та коли дивитися.

Поділитися:

19 травня о 22:00, до других роковин повної окупації Маріуполя, на “1+1 Україна” відбудеться телепремʼєра документальної стрічки “20 днів у Маріуполі, яка у 2024 році здобула “Оскар”. Фільм розповідає про злочини росіян в Маріуполі, про які має знати та пам’ятати світ. І про те, як місто Марії до останнього чинило опір.

Фільм створили режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. На початку повномасштабного вторгнення вони опинилися в Маріуполі та стали останніми журналістами, кому вдалось зафіксувати початок знищення українського міста росіянами. Через 20 днів журналістам вдалось виїхали з міста по зеленому коридору і вивезти весь відзнятий матеріал.

У 2023 році автори фільму стали лауреатами Пулітцерівської премії, а у 2024 — Шевченківської премії. Також стрічка перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA. А Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно". Крім того, “20 днів у Маріуполі” - це перший український фільм, який отримав “Оскар”.

Не пропустіть 19 травня 22:00 телепремʼєру 20 днів у Маріуполі на каналі “1+1 Україна”.

Новини по темі