Як приготувати наваристу рибну юшку: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна

Як приготувати наваристу рибну юшку: 2 перевірених рецепти від Руслана Сенічкіна
Getty Images
Поділитися:

Телеведучий і кулінар Руслан Сенічкін поділився двома улюбленими рецептами наваристої рибної юшки — страви, без якої неможливо уявити ні справжню риболовлю, ні родинний пікнік.

Готувати можна просто неба — з улову або риби з ринку, а деякі секретні інгредієнти додадуть вашій страві особливого аромату.

Як приготувати наваристу юшку з риби: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна, які можна легко повторити вдома або на риболовлі

Рецепт 1: Юшка з карасів і сома

Інгредієнти:

  • Вода — 2 л
  • Карасі — 1 кг
  • Сом — 1 кг
  • Цибуля — 150 г
  • Картопля — 300 г
  • Помідор — 1 шт.
  • Вершкове масло — 80 г
  • Горілка — 50 г
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Кріп — 2 гілочки
  • Петрушка — 1 гілочка
  • Сіль, перець — до смаку

Приготування:

1. Карасів (або іншу дрібну рибу) випатрати, видалити зябра, але не очищати від луски. Загорнути в марлю, зварити з водою у пропорції 1:2. Додати цибулину, петрушку, кріп, лавровий лист і перець. Варити 15 хвилин, зняти з вогню.

2. Картоплю нарізати скибками, цибулю кільцями, помідор бланшувати, зняти шкірку, дрібно нарізати м’якоть.

3. У каструлю шарами викласти цибулю, картоплю, помідор — кожен шар трохи солити й перчити. Зверху покласти масло, додати ложку води, лавровий лист і кріп. Тушкувати під кришкою 1 год 20 хв на мінімальному вогні.

4. Філе сома обсмажити на вугіллі до напівготовності.

5. Бульйон із карасів процідити, довести до кипіння, додати горілку, тушковані овочі й обсмажену рибу. Протомити 1 хвилину. Подавати з зеленню.

Юшка
1+1 Україна

Рецепт 2: Юшка з коропа з димком

Інгредієнти:

  • Короп — 1,5 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 6 шт.
  • Вода — 7 л
  • Цибуля — 1 шт.
  • Пшоно — 200 г
  • Томати — 3 шт.
  • Горілка — 50 г
  • Лавровий лист, спеції — до смаку

Для зеленого соусу:

  • Петрушка — 30 г
  • Часник — 4 зубчики

Приготування:

1. Розріжте рибу на чотири шматки.

2. Наріжте моркву, картоплю, цибулю.

3. У казан з водою покладіть моркву й картоплю. Варіть 5–7 хвилин.

4. Додайте рибу, пшоно, лавровий лист, цибулю та спеції.

5. Коли юшка майже готова, додайте томати й зелений соус (петрушку та часник перебити в блендері).

6. Влийте горілку, додайте сіль до смаку.

7. І фінальний штрих: щоб юшка стала справжньою польовою, занурте в неї на кілька секунд палаюче полінце фруктового дерева (найкраще — вишні).

Хочете відчути справжній смак рибалки просто вдома? Обирайте рецепт на свій смак і не забудьте головне — гарна юшка вариться на доброму настрої!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі
Всі новини