Як приготувати наваристу рибну юшку: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна

Телеведучий і кулінар Руслан Сенічкін поділився двома улюбленими рецептами наваристої рибної юшки — страви, без якої неможливо уявити ні справжню риболовлю, ні родинний пікнік.
Готувати можна просто неба — з улову або риби з ринку, а деякі секретні інгредієнти додадуть вашій страві особливого аромату.
Як приготувати наваристу юшку з риби: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна, які можна легко повторити вдома або на риболовлі
Рецепт 1: Юшка з карасів і сома
Інгредієнти:
- Вода — 2 л
- Карасі — 1 кг
- Сом — 1 кг
- Цибуля — 150 г
- Картопля — 300 г
- Помідор — 1 шт.
- Вершкове масло — 80 г
- Горілка — 50 г
- Лавровий лист — 1 шт.
- Кріп — 2 гілочки
- Петрушка — 1 гілочка
- Сіль, перець — до смаку
Приготування:
1. Карасів (або іншу дрібну рибу) випатрати, видалити зябра, але не очищати від луски. Загорнути в марлю, зварити з водою у пропорції 1:2. Додати цибулину, петрушку, кріп, лавровий лист і перець. Варити 15 хвилин, зняти з вогню.
2. Картоплю нарізати скибками, цибулю кільцями, помідор бланшувати, зняти шкірку, дрібно нарізати м’якоть.
3. У каструлю шарами викласти цибулю, картоплю, помідор — кожен шар трохи солити й перчити. Зверху покласти масло, додати ложку води, лавровий лист і кріп. Тушкувати під кришкою 1 год 20 хв на мінімальному вогні.
4. Філе сома обсмажити на вугіллі до напівготовності.
5. Бульйон із карасів процідити, довести до кипіння, додати горілку, тушковані овочі й обсмажену рибу. Протомити 1 хвилину. Подавати з зеленню.

Рецепт 2: Юшка з коропа з димком
Інгредієнти:
- Короп — 1,5 кг
- Морква — 2 шт.
- Картопля — 6 шт.
- Вода — 7 л
- Цибуля — 1 шт.
- Пшоно — 200 г
- Томати — 3 шт.
- Горілка — 50 г
- Лавровий лист, спеції — до смаку
Для зеленого соусу:
- Петрушка — 30 г
- Часник — 4 зубчики
Приготування:
1. Розріжте рибу на чотири шматки.
2. Наріжте моркву, картоплю, цибулю.
3. У казан з водою покладіть моркву й картоплю. Варіть 5–7 хвилин.
4. Додайте рибу, пшоно, лавровий лист, цибулю та спеції.
5. Коли юшка майже готова, додайте томати й зелений соус (петрушку та часник перебити в блендері).
6. Влийте горілку, додайте сіль до смаку.
7. І фінальний штрих: щоб юшка стала справжньою польовою, занурте в неї на кілька секунд палаюче полінце фруктового дерева (найкраще — вишні).
Хочете відчути справжній смак рибалки просто вдома? Обирайте рецепт на свій смак і не забудьте головне — гарна юшка вариться на доброму настрої!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Літній смак дитинства: простий рецепт кабачкової ікри від блогерки з Херсона, який ви точно захочете приготувати
- З потеплінням — на природу: як приготувати соковитий шашлик у медово-імбірному маринаді – рецепт від Руслана Сенічкіна
- З хрусткою скоринкою і соковитою начинкою: як приготувати найсмачніший панський дерун — дивіться рецепт