Завершився фінальний матч відбору на Чемпіонат світу з футболу 2022: чи виборола Україна путівку до Мундіалю?

Чи поїде збірна України на Чемпіонат світу з футболу: результат вирішального матчу
Instagram/uafukraine

Сьогодні відбувся фінальний поєдинок відбору до Чемпіонату світу з футболу 2022 між збірними України та Вельсу. Чи вибороли ми можливість грати на Мундіалі?

Поділитися:

Сьогодні, 5 червня, відбувся фінальний матч кваліфікації Чемпіонату світу з футболу 2022, у якому збірні України та Вельсу виборювали путівку до Мундіалю. Матч відбувся у Кардіффі, Вельс. Його переможець став 13-м від Європи учасником XXII Чемпіонату світу з футболу, який пройде з 21 листопада до 18 грудня у Катарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко заплакав у ефірі італійського телебачення, поки розповідав про війну

Отже, у результаті цього протистояння перемогу здобула збірна Вельсу, що виграла з рахунком 1:0. Таким чином наша збірна не потрапляє на Чемпіонат світу у Катарі.

Нагадаємо, спортивна, зокрема і футбольна світова спільнота підтримує Україну в нашій боротьбі з російським агресором. Українські футболісти вже стали чемпіонами у різних світових лігах цього сезону і роблять все, щоб привертати увагу до війни в Україні світових ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український футболіст Олександр Зінченко у складі "Манчестер Сіті" вчетверте виграв чемпіонат Англії: головний трофей прикрасили прапором України

Футболісти, які залишаються в Україні, часто в окупованих містах, перебувають у важкому становищі. «Профутбол Digital» розповіли історію футболістів, які вижили та евакуювалися з Маріуполя. Редакція «Профутбол Digital», спортивного проєкту групи 1+1 media, поспілкувалася з футболістами «Олександрії», «Яруди» та «Маріуполя» про те, за яких обставин вони дізнались про початок повномасштабного вторгнення, як доводилося протягом місяця залишатися в підвалі задля збереження життя та евакуюватися в нелюдських умовах.

Новини по темі