Збірна України стала першою на Дефлімпіаді: виграла медальний залік, здобувши 138 нагород

Україна посіла перше місце у медальному заліку на Дефлімпійських іграх
Facebook Національний комітет спорту людей з інвалідністю

Україна посіла перше місце у медальному заліку на Дефлімпіаді-2021.

Поділитися:

Збірна України на Дефлімпійських іграх 2021, які проходили з 1 по 15 травня 2022 року у Бразилії, здобула перше місце у загальному медальному заліку. Наші спортсмени здобули 138 медалей, 62 з яких золоті!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралімпіада-2022: Україна взяла золото в останній день змагань та стала другою у командному заліку

Дефлімпійські ігри (з англ. deaf — глухий) — це санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей з порушеннями слуху. XXIV Літні Дефлімпійські ігри (Літні Дефлімпійські ігри 2021) проходили у бразильському місті Кашіас-ду-Сул. Планувалося, що змагання відбудуться з 5 по 21 грудня 2021 року, проте через перенесення літньої Олімпіади 2020 на 2021 рік внаслідок пандемії COVID-19, літні Дефлімпійські ігри 2021 були перенесені на травень 2022 року.

Через війну, яку розв'язала проти України росія, а також через підтримку агресії білоруською владою, російським і білоруським спортсменам було заборонено виступати на цих дефлімпійських іграх. А ось збірна України стала справжнім тріумфатором змагань: наші спортсмени здобули 138 медалей, з яких 62 золотих, 38 срібних та 38 бронзових, і посіли перше місце у загальному медальному заліку серед 71 країни-учасниці! Друге місце з величезним відривом посіла збірна США, спортсмени якої здобули 55 медалей, 20 з яких золоті. Третє місце посіла збірна Ірану із 40 нагородами, зокрема 14 золотими.

ДефлімпіадаФОТО: Facebook Міністерство молоді та спорту України

Найбільшу кількість медалей на Дефлімпіаді 2021 здобули наші плавці, які поповнили скарбничку збірної на 29 нагород. Українські легкоатлети здобули 20 медалей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золота медаль повернулася до паралімпійця і зробила добро! Соломія Вітвіцька та паралімпійський чемпіон Сергій Ємельянов передали захисну амуніцію для ЗСУ на Схід

Дивіться сюжет про здобутки нашиш паралімпійців у Токіо влітку 2021 року: 

Новини по темі