Як довіритись новому партнеру або ще один шанс на щастя

Психологи Одруження наосліп розповіли, чи варто ризикувати заради кохання.

Поділитися:

Сьогодні глядачі 1+1 побачили новий випуск реаліті . Героями сьогоднішньої програми стали 33-річний Володимир та 23-річна Олена з Мукачева. Олена пережила зраду свого коханого і мріяла про надійного та хазяйновитого парубка. Амбіційний хлопець Володимир – гарний господар не лише свого дому, але й села. Володимира щиро поважають односельчани за його активність, відповідальність та турботу. Чоловік вже був одружений та самотужки виховує доньку Роксолану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримувати чи віддавати: Що потрібно для щастя?

З першого погляду молодята сподобались один одному. Однак перші дні сімейного життя показали, чи готові вони йти на компроміс. Першого ранку подружнього життя Володимир вирішив влаштувати для Олени сюрприз і приніс їй круасани і каву та прикрасив сніданок маками. Однак дівчині були не до вподоби такі прості подарунки. Надмірна прискіпливість дівчини не сподобалась її чоловікові. 

Уклавши свій сімейний бюджет, пара вирушила за продуктами на чернівецький ринок. Олену дратувала прискіпливіть чоловіка до продуктів, а також те, що він часто не звертав на неї увагу та не прислухався до її слів. 

Згодом молодята відвідали рідне місто Володимира Червона Діброва. Чоловік розповів Олені про всі свої захоплення та познайомив зі своєю родиною. Під час застілля дівчина намагалася дізнатися більше про колишню дружину Володимира та його доньку, однак родина уникала відповідей. Пізніше Володимир розповів Олені, чому вони з дружиною розійшлися.

«Моя попередня дружина не має можливості забезпечувати доньку, тому Роксолана живе зі мною. Ми прожили 4 роки, але дуже часто сварилися. Спершу я не хотів розлучатися, хотів, аби вона зрозуміла, що робить щось неправильно», - зізнався Володимир. 

Олена відмовлялася розуміти, що сварка може розлучити сім’ю. Дівчина була не готова жити з чоловіком, який буде їй наказувати, що робити. Ця ситуація спричинила конфлікт між подружжям. 

Аби налагодити стосунки, Володимир зробив сюрприз дружині і купив їй червону сукню. Однак такий сюрприз знову був не до вподоби Олені. Дівчина зрозуміла, що Володимир хотів просто показати себе з найкращого боку і купив недорогу сукню за знижкою: 

Подарунок повинен бути зроблений з душею, а не для того, щоб показати, який він чудовий чоловік. Мені не потрібно дарувати будь-що і часто.

Після ще одного конфлікту до подружжя завітали психологи Олена Любченко та Єгор Тополов. 

«Володимир дуже м’який, добрий і турботливий. Він з повагою ставиться до іншої людини, проте не чітко відстоює свої психологічні межі. Для цього є прості формули: «Мені це не подобається», «Я цього зробити не можу». Саме тоді людина розумітиме його позицію», - зауважує Олена Любченко.  

Єгор Тополов зауважив, що Олена не відпустила своє минуле, тому не може зараз побудувати щасливі стосунки і дати своєму чоловікові шанс. 

«Попередній хлопець, зрадивши, заподіяв Олені великий біль. Образа на нього зараз трансформується на нового чоловіка. Олені варто позбутися тягаря минулих стосунків, які заважають їй побудувати нові. Через попередні образи можна не побачити можливостей, які дає нам життя. Володимир завжди старатиметься зробити її щасливою. Звичайно, він буде помилятися. Він ще не знає, як себе поводити. Їй потрібно навчитися йому вірити і дати собі ще один шанс», - порадив Єгор. 

Після розмови зі психологами Олена та Володимир отримали завдання - познайомитись з донькою Володимира. Однак є один нюанс - руки молодят пов’язали наручниками, аби вони навчилися відчувати один одного та працювати в команді. Спершу молодятам важко вдавалося перебувати постійно разом, Олена знову піддалася емоціям і влаштувала істерику. Однак Володимир зумів заспокоїти дівчину, проявивши терпіння. Пара підготувалася до приїзду доньки Володимира, і зустріч пройшла успішно. 

Наприкінці програми Олена та Володимир вирішили залишити обручки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Позиція споживача недопустима в повноцінних стосунках», — психолог Єгор Тополов