«Пісня мого життя»: чим запамʼятався найтепліший проєкт осені на українському телебаченні

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Пісня мого життя: чим запамʼятався найтепліший проєкт осені на українському телебаченні

Це найпопулярніше телевізійне шоу Фінляндії, творці якого вирішили присвятити Україні окремий епізод.

Поділитися:

27 листопада на телеканалі ТЕТ відбулася прем’єра унікального для України шоу «Пісня мого життя» («Song of my life»). Це найпопулярніше телевізійне шоу Фінляндії, творці якого вирішили присвятити Україні окремий епізод, аби засвідчити таким чином підтримку та захоплення кожним українцем, хто нині відстоює нашу Незалежність. 

Зірковими учасниками українського випуску стали співачка та тренерка «Голосу країни» DOROFEEVA, ведучий 1+1 Тімур Мірошниченко, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя та подружжя спортсменів, які є національною гордістю — Михайло Романчук та Марина Бех. Потужним голосом України в проєкті стали популярні артисти — KOLA та LAUD, які разом з фінськими вокалістами виконували пісні, обрані учасниками. Ведуча спецепізоду — Катерина Осадча.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ“Цей спешл-епізод дозволив нам розповісти про всі жахи, що відбуваються у нас вдома”, — Михайло Романчук та Марина Бех-Романчук про шоу “Пісня мого життя” 

LAUD

За правилами проєкту, учасники розповідали історії про переломні моменти в їхньому житті, повʼязані з тією чи іншою піснею, та мали відгадати, хто яку пісню обрав. Перемогли в проєкті подружжя Бех-Романчук, які здогадалися про вибір зіркових колег найбільше.

Відкрили особливий ефір LAUD, KOLA та фінські артисти Diandra Flores і JP Leppäluoto з піснею «Believer» гурту Imagine Dragons, яка поєднує у собі силу й незламність, що так притаманні кожному українцю. 

KOLA

Наступним на сцену вийшов LAUD з піснею «Мамина черешня» українського композитора та співака Анатолія Горчинського. Автором слів до пісні є один з найвідоміших поетів сучасної України — Микола Луків. «Мамина черешня», або «Росте черешня в мами на городі» — чуттєва пісня, яка нагадує, наскільки важливо проводити якомога більше часу поруч з батьками, адже це найважливіші люди у житті кожного. Свою чуттєву історію про батьків розповіла співачка DOROFEEVA, яка, власне, і загадала цю пісню. 

«Мені здається, що в такі найтемніші часи для нашої країни ми всі поринаємо в себе. Неважливо, з якого ти куточку Європи, наскільки ти популярний та хто ти є. Ми всі шукаємо ті самі «Сенси», те, що найважливіше», — підкреслила DOROFEEVA. 

пісня мого життя

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже цієї неділі на телеканалі ТЕТ відбудеться премʼєра спешл-епізоду шоу «Song of my life»

Популярна фінська співачка Diandra виконала на сцені шоу «Song of my life» пісню «Let it go» з одного із найвідоміших мультфільмів «Крижане серце». Після виходу мультфільму «Let it go» отримала шалений успіх. Вона стала першою піснею з анімаційного мюзиклу Disney, яка потрапила до десятки Billboard Hot 100 з 1995 року. Окрім цього, мультфільм отримав премію Оскар за найкращу оригінальну пісню у 2014 році та Grammy за найкращу пісню, написану для візуальних медіа у 2015-му. Як виявилося наприкінці спецепізоду, «Let it go» загадав телеведучий Тімур Мірошниченко.

«Я став жити сьогоднішнім днем. Просто через те, що не впевнений в тому, що буде завтра. Ця пісня стала особливою для мене. Зовсім нещодавно вона ознаменувала для мене дуже-дуже щасливу мить. До того ж вона пов’язана з прийняттям одного з найважливіших рішень в моєму житті», — зазначив ведучий 1+1 Тімур Мірошниченко

тимур мирошниченко

Далі своїм голосом глядачів зачаровувала співачка KOLA, яка після початку повномасштабного вторгнення отримала величезну популярність. 

Пісня «Чи разом?», яку виконала співачка, за лічені дні заполонила мережу, кліп зібрав мільйон переглядів на YouTube, а сам трек буквально підірвав TikTok. Співачка зізнається, що пісня була написана від щирого серця і справжніх почуттів. Не складно було здогадатися, що саме цю пісню загадало подружжя спортсменів - Михайло Романчук та Марина Бех:

«У виборі пісні ми швидко зійшлися. І це пісня саме про те, без чого наші перемоги та досягнення складно уявити». 

У спеціальному епізоді також взяв участь улюблений виконавець шоу «Пісня мого життя» Kazmir, який у дуеті з українським співаком LAUD виконав пісню «2Step». Цей трек Ед Ширан записав разом з гуртом «Антитіла» на початку повномасштабного вторгнення. Одразу ж ця пісня стала одним із символів віри, незламності та боротьби українців за свою свободу.

Зйомки частини кліпу-рімейку відбувалися в Ірпені та Харківській області, які постраждали від злочинних дій рф. Окрім цього, саме туди музиканти гурту «Антитіла», які від перших днів захищають Україну, прибули в складі 130 батальйону територіальної оборони. У кліпі діти танцюють на фоні знищених залів та посеред поля, тікаючи від війни, аби показати реалії життя українців після вторгнення росії в Україну.

На шоу «Пісня мого життя» цю композицію загадав сам лідер гурту «Антитіла», Тарас Тополя:

«Ця пісня про єднання заради спільної мети. Окупант, окрім того, що приніс велике зло в нашу країну, він підштовхнув не лише Україну, але й всю Європу об’єднатися і згадати, що ми всі — одна велика родина, що у нас всіх спільна історія і, однозначно, спільне демократичне майбутнє».  

Тарас Тополя

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Це шоу матиме особливий характер, пов’язаний з боротьбою”, - Тарас Тополя про проєкт “Song of my life”

На спеціальний ефір, присвячений Україні, завітала ще одна легенда фінського шоу-бізнесу, яка на сцені вже понад 50 років, — співачка Arja Saijonmaa. Вона виконала трагічну пісню-реквієм за загиблими у найбільшому концтаборі на території Австрії під час Другої Світової війни, що має назву «Mauthausen». У роки війни до цього концтабору було інтерновано близько 200 тисяч осіб з більш ніж 70 країн. Половина з них були вбиті або померли через жорстокі умови утримання. 

Піснею «Mauthausen» співачка нагадала, який жах приносить війна та скільки невинних життів обривається через вторгнення окупантів на територію суверенної країни. 

Найвідомішу пісню, створену українцем, організатори спецефіру приберегли на фінал випуску. Наприкінці українські виконавці KOLA та LAUD, разом з фінським дитячим  хором, виконали легендарну пісню «Щедрик» авторства Миколи Леонтовича, яка стала різдвяним гімном усього світу.

Уперше «Щедрик» Миколи Леонтовича прозвучав на Різдво у грудні 1916 року. Її виконав хор Київського університету, де працював композитор. Свою композицію він створив на основі дохристиянської пісні «Щедрик, щедрик, щедрівочка…», яку виконували навесні, коли, згідно з давнім календарем, і наставав Новий рік. На сьогоднішній день відомо понад 1000 варіантів «Щедрика», а різноманітні його інтерпретації охоче співають діти, виконують церковні та світські хорові колективи, а також використовують у багатьох фільмах, серіалах та рекламних роликах. 

У фіналі спеціального епізоду найпопулярнішого фінського шоу «Song of my life» ця пісня стала своєрідним світлом, яке дарує віру й надію на Перемогу України.

Під час ефіру до глядачів звернулися фінський військовий кореспондент Антті Куронен, та українська волонтерка, військова й фельдшерка Юлія Паєвська, що відома за позивним «Тайра». Антті та Тайра розповіли про жахіття російської війни в Україні, реалії життя українців у надскладних умовах та необхідність масштабної підтримки з боку усього світу.

Новини по темі