Телеканал 1+1 запустив проєкт «Реальна історія» на відеоплатформі YouTube

Реальна історія
Телеканал 1+1 запустив проєкт «Реальна історія» на відеоплатформі YouTube
Pexels/Max Vakhtbovych

Проект має на меті протидіяти російський історичній пропаганді, яка викривляє факти реальної історії перед усім світом для досягнення своїх задач з відбудови імперії.

Поділитися:

Телеканал 1+1 та продюсер, автор циклів «Таємниці великих українців» та «Україна. Повернення своєї історії» Акім Галімов запустили проєкт під назвою «Реальна історія». Цей проект про історичну правду. Зокрема, глядачі дізнаються, яку роль відігравали українці у Другій світовій війні? Як росія привласнює історію України та її здобутки? Як створює ворогів з українських героїв?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРуйнування храмів як складова знищення української історії: продюсер фільму «Таємничі манускрипти» Акім Галімов про роботу над пошуками правди

Проект має на меті протидіяти російський історичній пропаганді, яка викривляє факти реальної історії перед усім світом для досягнення своїх задач з відбудови імперії.  

«Реальна історія» — це окремий розділ на платформі 1+1 Video та на офіційній сторінці  телеканалу 1+1 у YouTube. Автори відеоциклів створюють короткі ролики англійською і російською, які доносять світу правду про українську історію і розбивають чисельні російські міфи. Зокрема, міф про те, що нацистську Німеччину перемогла тільки росія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ фільмі «Таємничі манускрипти» на «1+1» показали, як фальсифікувалась історія України

Так, глядачі дізнаються, кого з видатних українців більшість вважає росіянами, адже росія присвоювала собі їхні досягнення. Наприклад, серед них видатний авіаконструктор Ігор Сікорський, Ілля Мечніков, лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини за видатні заслуги в розвитку імунології, Микола Леонтович, український композитор, автор відомої композиції «Щедрик» та інші.

Сікорський

«Разом з істориками з Національного музею історії України у Другій світовій війні ми створили відео про внесок України у перемогу над нацизмом. Це дуже важливо робити саме зараз, адже сьогодні в Європі, зокрема в Німеччині, існує комплекс провини перед росіянами за ту війну. Але насправді, проти німців тоді воювала не росія, а СРСР, і в складі червоної армії були сотні тисяч українців. Не кажучи вже про те, що 60% сухопутних частин німців були розбиті саме на території України, а сама країна втратила 10 млн. людей під час Другої світової», — коментує автор проекту Акім Галімов

Акім Галімов

Також серія роликів «Реальна історія» виходить в ефірі телеканалу Freedom. Переглянути ролики можна за посиланням

Нагадаємо, 1+1 з 2016 року підіймає важливу тему розвінчання історичних міфів у циклі документальних історичних фільмів Акіма Галімова «Україна. Повернення своєї історії». Перші дві серії історичного детектива отримали нагороду "Телетріумф" у номінаціях "Документальний фільм/серіал/проєкт" та викликали потужну дискусію у професійних колах та серед глядачів.

У першому фільмі «Україна. Повернення своєї історії» автори разом із істориками показали безпреривність розвитку нашої держаності протягом тисячоліття. Команда по кістках із саркофагу в Софії Київській відновила зовнішність дружини Ярослава Мудрого, шведської принцеси Інгігерди, яку російські священнослужителі зробили своєю святою.

А у другій частині показали відтворення зовнішності великого київського князя Ярослава Мудрого, розказали, чому останки правителів Київської Русі вивозились до Росії, що показали ДНК-аналізи решток нащадків Ярослава Мудрого та як спотворювалась наша історія та привласнювалась спадщина Русі.

Новини по темі