Дмитро Комаров спростував російський фейк про інтерв'ю з Будановим (відео)

Рік. Херсон
Дмитро Комаров спростував російський фейк з Будановим про Крим — відео

Російські пропагандисти створили черговий фейк на тему деокупації Криму.

Поділитися:

На телеканалі 1+1 Україна вийшов четвертий випуск спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік. За кадром". У ньому начальник головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розкрив військові таємниці, які вже можна озвучувати. Російські пропагандисти використали матеріали з програми, щоб створити черговий фейк на тему деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "73-82% росіян підтримують війну проти України", — Кирило Буданов у спецпроєкті "Рік. За кадром"

Про це розповів сам автор проєкту Дмитро Комаров в Instagram.

"Росіяни в найкращих традиціях російської "журналістики" зробили фейковий ролик із нашого інтерв'ю з Будановим. Склеїли запитання про те, як чинити після деокупації Криму, з відповіддю Буданова з іншої частини програми - там, де він розповідає про приниження деяких категорій військових злочинців. У підсумку відео нарізали так, що у фейковому ролику все стало виглядати так, ніби Буданов каже, що кримчан нібито будуть фізично знищувати. Фейковий монтаж і зміна запитань/відповідей місцями поміняв сенс інтерв'ю", — попереджає український журналіст.

Щоб розвіяти міфи, Дмитро також опублікував оригінальні відео, без монтажу. Так він показав, з чого росіяни створили вигадану новину, та з якими заголовки подавали інформацію в російські ЗМІ. За словами Комарова, пропагандисти "зробили прекрасну рекламу випуску з Будановим". Тисячі росіян зайшли на YouTube і подивилися "Рік. За кадром" з Кирилом Будановим.

"Подивившись, вони переконалися, що російські z-канали поширюють фейки. А заодно подивилися все інтерв'ю, і не тільки його:) Підписалися на канал:) Ось як ру-пропаганда в підсумку робить гірше для себе ж", — зазначає Комаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемогою це все не зупиниться", — Кирило Буданов у спецпроєкті "Рік. За кадром" назвав складні виклики, які чекають на Україну після перемоги

Дивіться повний випуск спецпроєкту "Рік. За кадром" з начальником головного управління розвідки Міністерства оборони Кирилом Будановим:

Новини по темі