"Під час проєкту зрозуміла, що сцена — це моє", — суперфіналістка "Голосу країни-13" Анастасія Чабан (STASYA) про здобутий досвід та авторський куплет до "Фортеця Бахмут" на "кросбатлах"

Голос країни
Суперфіналістка Голосу країни-13 Анастасія Чабан, STASYA, про участь у проєкті

Суперфіналістка "Голосу країни-13" Анастасія Чабан (STASYA) розповіла про виступ на "кросбатлах" та плани на перемогу у проєкті.

Поделиться:

Цієї неділі, 29 жовтня, о 21:00 телеканал “1+1 Україна” відбудеться довгоочікуваний суперфінал європейського сезону “Голосу країни”. Прямий ефір відбудеться з Варшави за підтримки польського мовника Telewizja Polska (TVP).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про суперфіналістів "Голосу країни-13": дізнайтеся більше про улюблених учасників

Цьогоріч тренерами "Голосу країни" стали суперзірки української сцени Юлія Саніна, Артем Пивоваров, Іван Клименко та DOROFEEVA. Весь сезон вони ділилися настановами та порадами з майбутніми зірками української сцени.

poll_content_889

Останньою у сьомому ефірі "Голосу країни-13" до фіналу пройшла Анастасія Чабан, також відома як STASYA, з команди Івана Клименка. Дівчина обожнює фольк-музику та брала участь у фольклорних експедиціях Україною. Стася поєднує народні мотиви із сучасним звучанням, а свій унікальний стиль називає "фольк-енд-біт". Задля поширення української культури у всьому світі учасниця прийшла на "Голос країни-13", адже цей проєкт є стартом її сольної кар'єри.

Анастасія Чабан дала ексклюзивне інтерв'ю для сайту 1+1, у якому поділилася враженнями від "кросбатлів" та планами на музичну кар'єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У кріслі тренера "Голосу країни" насправді бачив себе давно", — тренер вокального проєкту Артем Пивоваров

Що відчули, коли зрозуміли, що стали суперфіналістом “Голосу країни-13”? Які емоції вас переповнювали?

Перед тим, як вийти на сцену, згадувала, як ми тікали з Києва 24 лютого, скільки болю принесла нашій країні війна. У цьому стані знаходилася перед виступом, під час та навіть після. Мої емоції в момент оголошення переможця неможливо описати словами. Не до кінця розуміла, що відбувається, адже довго знаходилася в атмосфері пісні. Навіть коли в нас згодом брали інтерв'ю, попросила кілька хвилин, щоб заспокоїтися. Та це значить, що я дійсно заспівала душею. Нехай, можливо, не все ідеально проспівано, але це було від щирого серця.

"Щаслива, що люди в залі, наші тренери це відчули. Коли почула слова Івана Клименка, як у нього тремтів голос, зрозуміла, що мені все вдалося".

стася

Чому обрали саме "Фортеця Бахмут" — Антитіла для "кросбатлів"? Чим вона вам імпонує? Як виникла ідея створити один з куплетів самостійно?

Пісня "Фортеця Бахмут" є важливою та дуже припала мені до душі. Мій куплет звучав від жінок-воїнів, про їхній біль, адже багато захисниць зараз на фронтах нас оберігають. Це також про жінок, які підтримують своїх чоловіків, що на війні.

"Ця пісня присвячена всім нашим захисникам та захисницям".

Коли готувала цю пісню, взяла гітару, трохи пограла, і коли дійшла до куплета, зрозуміла, що його писали про чоловічі емоції. Так у мене виникли слова із жіночої сторони. Знову занурилася у цей стан болю, хвилювань, бо маю багато знайомих, які захищають нашу країну. Потім показала свій куплет команді "Голосу країни", і вони сказали, що це дуже круто та має бути почутим.

Виступ у якому етапі "Голосу країни-13" виявився найскладнішим?

Найскладніше було у вокальних батлах, де нас було аж четверо. Коли ти відповідаєш не тільки за себе, це непросто. Для мене інші учасники — не конкуренти, а такі ж співаки та люди, як і я. Тому моєю основною ціллю було не лише показати себе, а й не затьмарити інших, дати їм можливість відкритись.

"Виступати в команді та виступати одній — колосальна різниця і дуже класний досвід".

голос країни

Які відносини у вас склалися з вашим тренером? Та й загалом — як атмосфера у творчому колективі? 

Багато хвилювалася, коли йшла на проєкт "Голос країни", адже тут зібралися такі видатні артисти. Та вони виявилися дуже людяними, із надзвичайно класною шаленою енергетикою.

"Кожен із тренерів підтримував усіх учасників, у незалежності від того, чи вони з їхньої команди".

Учасники неймовірні. Було складно відпускати тих людей, хто не пройшов до наступних етапів. Ми всі маємо своє бачення, спільні цілі, тому атмосфера надзвичайно крута. Мене досі переповнюють ці теплі відчуття. Хочу прожити цей досвід ще раз.

Яку найціннішу думку ви усвідомили на проєкті?

Багато хто говорить, що це конкурс, де просто всі змагаються, але для мене насамперед — це життя. Кожен етап — це якісь пережиті емоції, величезний крок у майбутнє.

"Треба бути самим собою, не одягати ніякі маски. Дуже відчутно, коли в людині фальш. Тому головне — випромінювати те, що в тебе на душі".

стася

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто пройшов у суперфінал "Голосу країни-13": відомі перші фіналісти

Уявімо, ви перемогли у “Голосі країни” — що плануєте робити далі? Про яке музичне майбутнє мрієте?

Хотіла б перемогти, а тому зроблю все можливо, щоб це сталося. Прагну вже зовсім скоро давати власні концерти, адже під час "Голосу країни" зрозуміла, що сцена — це моє. На сцені відкриваюсь по-іншому, по-новому для себе. Я там справжня, така як у житті. Тому хочу ще більше виступати, бо це наповнює особливою енергетикою. Коли виступаю, у голові лиш одна думка: "Оце твоє".

Дивіться епізод "кросбатлів" "Голосу країни-13":

Щоб підтримати Анастасію Чабан у фіналі проєкту, дивіться "Голос країни-13" на "1+1 Україна" на "Київстар ТБ" щонеділі о 21:00. 

Долучайтеся до обговорення проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

 

Новости по теме