Як зберегти шлюб в час кризи або нудьга у стосунках

Міняю жінку
09:30
Будние

Психолог реаліті Міняю жінку поділилася порадами, як позбутися рутини у стосунках.

Поделиться:

Любовні човни час від часу розбиваються під тиском рифів буденності і побуту. І нехай кожна нещаслива сім'я нещаслива по-своєму, але для всіх «Марш Мендельсона» поступово перетворюється в «Прощання слов'янки». Ніжне воркування непомітно переростає в гарчання і гавкіт. Чому так відбувається? Чому люди, які нещодавно кохали один одного, згодом перетворюють життя своїх половинок в пекло?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі розлучення: Як врятувати свої стосунки

Повільно побут знищує кохання - то чашку залишив не там, то зробив щось не так, то сказав щось не те. Діти стали складати конкуренцію в боротьбі батьків за увагу один одного. І взагалі, раптом виявляється, що надії і очікування не виправдовуються, що погляди розходяться, все частіше виникають сварки, докори або мовчазний «відхід у себе». Інтимні стосунки згасають, хтось із подружжя все частіше затримується на роботі і все рідше буває вдома. Насправді, це звичайні кризові ситуації, які виникають майже в кожній родині. Більш того, вони мають певну періодичність:

Основні періоди криз сімейних відносин:

1. У перші дні одразу після весілля.

2. Криза 1 року відносин.

3. Криза 3-5 років сімейного життя.

4. Криза 7-8 років шлюбу.

5. Через 12 років шлюбу.

6. Через 20-25 років спільного життя.

Роки - це, швидше за все, умовні маячки. В основному, кожна значна зміна в житті супроводжується кризою. Просто у когось вона проходить легше і непомітніше, а у іншого - переростає в розлучення.

Як зберегти сім'ю?

Для початку слід усвідомити, що криза у відносинах - це так само типово, як висока температура при застуді. І навіть лікування аналогічне - не робити різких рухів і вдаватися до порад фахівців.

У цій статті розглянемо один з найбільш «гострих» моментів - криза семи років подружнього життя або криза «монотонності». Здавалося б, все прекрасно, подружжя розуміє один одного, пройшло випробування батьківством, кар'єра успішно розвивається, в матеріальному плані все добре, все налагоджено і стабільно. Але саме в цьому - в стабільності і передбачуваності - і криється небезпека. Подружжя починає втомлюватися один від одного. Інтерес згасає, адже все відомо наперед: завтра - те ж саме, що і вчора. Все розплановано, прогнозовано і, як правило, одноманітно. Інакше кажучи, якщо ви дуже любите морозиво, і будете їсти його щодня вранці, вдень і ввечері сім років поспіль, то навіть страшно уявити, на що перетвориться ваша любов до нього. А в стосунках те ж саме. В меню сімейних відносин повинен бути широкий асортимент страв.

Проживши пліч-о-пліч сім років, люди втомлюються вигадувати нові рецепти, та й потреба в цьому, начебто відпадає, адже тепер все добре.Тільки от згасають колишні пориви. Романтика, сюрпризи, пристрасть - невже це колись було? На зміну прийшла рутина і монотонність. Відносини перестають розвиватися, кожен починає жити своїм життям. За законами природи те, що перестає розвиватися, починає вмирати.

Не випадково значна частина розлучень відбувається саме на 6-7 році подружнього життя. Стомлені одноманітністю, чоловік або дружина схильні ризикнути, тобто зрадити свого партнера. Переважно це стосується чоловіків, адже природа створила їх полігамними. Чоловікові потрібен азарт, адже в ньому дрімає інстинкт мисливця. Якщо жінка зуміє вчасно відчути, що потрібно змінюватися самій і міняти стиль стосунків у сім'ї - отже, криза закінчиться новим витком розвитку, де буде місце спонтанності, несподіваним пропозиціям, непередбачуваним вчинкам.

Не бійтеся експериментувати і робити авантюрні вчинки. Ось хоча б взяти участь в шоу, так, як це зробили Яна і Олексій! Вони дійсно були на межі розлучення, але тиждень екстриму, якими є зйомки в реаліті, привнесла такої гостроти в їх охолонувші відносини, що кожен з них зрозумів, які насправді важливі вони один для одного.

Зрозуміло, працювати над розвитком гармонійних відносин повинні і чоловік, і дружина. Тільки разом можна подолати будь-які випробування і складності. Але якщо все-таки криза підстерегла вас, постарайтеся уникнути найбільш типових помилок:

1. Не поспішайте з радикальними вчинками. Наберіться терпіння. 

2. Не провокуйте у партнера відчуття провини. Не перекладайте на нього всю відповідальність за те, що трапилося.

3. Не шукайте причини кризи в своїй недосконалості.

4. Не налаштовуйте дітей і інших родичів проти свого партнера.

5. Шукайте щось спільне із чоловіком. Проявляйте щирий інтерес і увагу до проблем один одного.

6. Не використовуйте секс як засіб маніпуляції. Нехай ваші сексуальні відносини будуть гармонійними, яскравими і бажаними. І ви не будете розглядати секс як подружній обов'язок.

Кризи приходять і проходять. А ось що вони залишать після себе - уламки розбитих надій чи ключики до розуміння один одного? Вибір за кожним з нас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Егоцентризм: Як не потрапити в пастку власної незрілості

Новости по теме