"Стає страшно", — головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко в проєкті "Мосейчук+" розповів, як важко говорити про смерть військових рідним

Мосейчук+
Мосейчук+: чому лікарям важко повідомляти про смерть військових рідним

Щодня медики докладають максимум зусиль, аби врятувати якомога більше життів українських військових та цивільних.

Поделиться:

У прем'єрному випуску авторського проєкту "Мосейчук+", який стартував цієї пʼятниці, 9 червня, о 21:30 на телеканалі 1+1 Україна, телеведуча Наталія Мосейчук показала, як працює лікарня імені Мечникова під час війни. Щодня медики рятують тут життя українських військових та цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я би сказала, що це місце болю та надії", — Наталія Мосейчук розкрила подробиці прем'єрного випуску свого авторського проєкту

Під час бесіди головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Анатолійович Риженко зізнався, що за всі роки війни досі не навчився говорити про смерть рідним.

"Це таке складне питання. Я 12 років працюю тут, 9 років бачу найстрашніші трагедії, починаючи з 2014 року. Так от, я досі не навчився це робити. Як правило, про це говорить лікар пацієнта, розповідаючи, що поранення несумісні з життям. Це війна, ми всі до цього звикли. І коли вважаєш, що 96% вижитих для війни, це дуже багато. А в нас також працює багато іноземних лікарів, які приїздять подивитися та повчитися. І вони кажуть, що це чудово, що в нас стільки виживає. Проте, коли перераховуєш ці 4% на кількість загиблих людей, розумієш, що це велика армія, яка не повернулася до своїх мам, дружин, дітей. Стає страшно", — поділився лікар.

Також спеціаліст лікарні пригадав історію розмови з мамою загиблого бійця, яка відбулася у 2014 році. Після цього він не зміг повідомляти про смерть особисто.

"Мама прийшла, побачила свого сина і ми сказали, що провели операцію, але на жаль на ранок він помер. Так вона потім кричала цілий день так, що я знаходячись навіть на 9 поверсі, все дуже яскраво чув. Після цього я не можу (повідомляти про смерт - прим. ред.).

"Мосейчук+" — авторський проєкт Наталії Мосейчук, у якому на глядачів чекають відверті історії про українців, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Дивіться повний випуск на нашому сайті.

Новости по теме