Як вибрати якісну ковбасу та копчене м’ясо: Поради Олексія Душки

Ведучий розповів, на що потрібно звертати увагу, купуючи м’ясні страви до святкового столу.

Поделиться:

До Нового року залишилося трохи більше місяця, і господині починають задумуватися над святковим меню, складаючи список необхідних продуктів. Неабиякий попит має ковбаса, шинка та копчене м’ясо. Яке ж свято обійдеться без м’ясного салату та бутербродів? Ведучий програми Життя без обману Олексій Душка розповів, чим небезпечні для здоров’я ковбаси і копчене м’ясо та як їх правильно вибрати.

ЯК ВИГОТОВЛЯЮТЬ КОВБАСНІ ВИРОБИ

Українці часто купують дорогий балик та шинку, вважаючи, що вони більш якісні та натуральні, ніж ковбаса. Однак це не так. Під час виробництва м’ясо для цих продуктів «наколюють» спеціальними речовинами (фосфатами, вологоутримувачами, каррагінаном), щоб збільшити розмір шматка м’яса.

Так, наприклад, м’ясо, яке мало вагу 1 кг, після такої процедури важить 1,500–1,800 кг.

Дивіться також, який харчовий наркотик додають у ковбасні вироби та чим це загрожує.

СКЛАД КОВБАСИ

До складу ковбаси повинно входити 5 компонентів:

Скільки пальців у вас на одній руці, стільки складників має бути у ковбасі: м’ясо, меланж, молочний порошок, сіль та спеції – зазначив Олексій Душка

Дивіться, яким повинен бути ідеальний склад ковбаси, дізнайтесь у відео.

Щодо пакування, безпечно купувати нарізані ковбасні вироби у вакуумній упаковці від виробника. Не варто купувати ковбасу, копчене м’ясо, які нарізали і упакували в магазині.

Мої колеги-журналісти, які працювали у супермаркетах, розповідають, що ножі, яким нарізають ковбасні вироби, протирають ганчіркою. Ганчірки часто брудні, ножі ніхто не миє, – зауважив ведучий

ЯК ПРАВИЛЬНО ОБИРАТИ КОВБАСНІ ВИРОБИ:

Олексій Душка рекомендує дотримуватись таких порад, обираючи ковбасні вироби:

1. Не варто просити, щоб вам нарізали ковбасу чи шинку у магазині.

2. Якщо хочете придбати уже нарізані ковбаси, беріть у вакуумній упаковці від виробника.

3. Не дозволяйте, щоб вам давали шматок ковбаси, на якому було прикріплено цінник.

4. Потрібно завжди звертати увагу на склад продукту (має бути не більше, ніж 5 компонентів) і на те, щоб в упаковці не було великої кількості води.

5. Можна казати, що купуєте ковбасу для дитини. Так, найімовірніше, вам продадуть більш свіжі ковбасні вироби.

Вибирайте продукти уважно та смакуйте улюблені страви у теплому родинному колі.

Читайте також 4 оригінальні рецепти приготування новорічного салату Олів'є.