10 років боротьби: ведучі та журналісти “1+1 Україна” звернулися до українців та пригадали як для них відбувалася Революція Гідності

Ведучі та журналісти 1+1 Україна у спільному відео провели власну хронологію подій Євромайдану

Ведучі та журналісти “1+1 Україна” у спільному відео провели власну хронологію подій Євромайдану.

Поделиться:

В день 10 річниці Революції Гідності та Свободи Руслан Сенічкін, Алла Мазур, Андрій Цаплієнко, Марічка Падалко, Людмила Барбір, Єгор Гордєєв та інші ведучі 1+1 Україна і 1+1 Марафон і кореспонденти ТСН у спільному відео провели власну хронологію подій Євромайдану. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не пропустіть на "1+1 Україна": 3 фільми до Дня пам'яті жертв Голодомору

Сьогодні Україна відзначає 10-у річницю початку Євромайдану, який переріс у Революцію Гідності та змінив увесь хід нашої історії. 21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності у Києві вийшли сотні людей, щоб висловити свій протест у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. В день 10-їй річниці Революції Гідності Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Єгор Гордєєв, Алла Мазур, Марічка Падалко, Андрій Цаплієнко, Неллі Ковальська, Алла Хоцянівська пригадали у відео перші дні Євромайдану та розповіли, що бачили тоді на власні очі. 

Алла Мазур, ведуча програми ТСН. Тиждень

Ми з командою “ТСН. Тиждень” у 2013-2014 роках змогли побачити і Майдан, і Антимайдан. Я чітко відчула різницю в настроях: Майдан у Києві мріяв про майбутнє, а задурені люди у Донецьку навпаки – хотіли у криваве назад. 

Алла Мазур

Руслан Сенічкін, ведучий “Сніданок з 1+1”

Вийшли студенти, їх побили. А потім вже вийшла вся країна на захист студентів, на захист майбутнього України і себе в Україні. Всі розуміли, заради чого це все робиться. На Євромайдані я теж практично днював та ночував, поєднував це з роботою в ефірі. Я був присутній на ньому і як журналіст, і як громадянин України. А результат Євромайдану нам треба тримати ще довго. Під час цієї війни росії проти України, до перемоги і після. 

сенічкін барбір

Андрій Цаплієнко, воєнний кореспондент ТСН

На Майдані був дійсно потужний потік людей. Людей, які прагнули справедливості від влади. Вже тоді я й сказав своєму операторові, що в нас буде війна.

Цаплієнко

Марічка Падалко, ведуча 1+1 Марафон та ТСН

Для мене найважливішим було те, що Майдан пережив свою першу ніч. Були і побиття студентів, і розстріли…  Відтоді ми знали, що країна вже ніколи не буде такою, як раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ось воно - світле майбутнє України”, - Алла Мазур  з учасником літературного конкурсу КрутеЗНО

Неллі Ковальська, спеціальна кореспондентка ТСН

Ти відчуваєш таку велику несправедливість, і тому просто не можеш інакше.

Єгор Гордєєв, ведучий “Сніданок з 1+1”

Я прийшов з одного світу в інший. Це така метафора того, за що тоді боролись, за що тоді стояли та помирали.

Єгор Гордєєв

Алла Хоцянівська, спеціальна кореспондентка ТСН 

Люди просто благали нас про допомогу. Нас з оператором побили. У них була битка, і вони кілька разів вдарили мене нею по спині.

Людмила Барбір, ведуча “Сніданок з 1+1”

“Сніданок з 1+1” тоді працював в екстреному режимі, і весь контент ми вибудовували в контексті подій на Майдані. Моєму синові тоді був один рік, а чоловік постійно перебував на Майдані та брав активну участь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекречені докази геноциду: “1+1 Україна” покаже спеціальний епізод проєкту “Реальна історія з Акімом Галімовим” до роковин Голодомору

Новости по теме