1+1 media з амбасадорами «Спортивного фронту» закликали МОК не допускати росіян та білорусів до Олімпіади 2024

Спортивний фронт: 1+1 media з українськими спортсменами закликали не допускати росіян та білорусів до Олімпіади 2024

У тематичному відеоролику медіагрупа об’єднала українських спортсменів та амбасадорів проєкту «Спортивний фронт».

Поделиться:

Група 1+1 media, яка з початку повномасштабної війни концентрує зусилля навколо блокування російських збірних і команд у межах проєкту «Спортивний фронт», спільно з Міністерством закордонних справ України не могли залишитися осторонь можливого резонансного рішення Міжнародного олімпійського комітету і залучили представників спортивного ком’юніті до створення відеозвернення напередодні конгресу МОК 28-30 березня.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет на чолі з президентом Томасом Бахом неодноразово висловлював думки щодо можливого допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року, зазначаючи, що представники цих країн «могли б виступати на змаганнях під нейтральним прапором».

У тематичному відеоролику медіагрупа об’єднала українських спортсменів, амбасадорів проєкту «Спортивний фронт», які в різний час підкорювали олімпійські вершини та здобували відзнаки на змаганнях світового рівня. Так, до Міжнародного олімпійського комітету та його президента Томаса Баха звернулись: олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, чемпіонка Європи та віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук, майстер спорту міжнародного класу Владислав Гераскевич. Відеозвернення перекладено на англійську, французьку, німецьку, італійську та іспанську мови.

«Допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри в Парижі 2024 — це недопустимо. Виступ під нейтральним прапором — це не санкція, це вихід із ситуації для російських та білоруських спортсменів», — зауважив у відео спортивний гімнаст Олег Верняєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разом ми можемо зробити ще більше, щоб повністю ізолювати росіян від спорту», — Лілія Подкопаєва стала амбасадоркою проєкту «Спортивний фронт»

До того ж український каратист Станіслав Горуна додав:

«Ті медалі, які вони можуть виграти на турнірах під нейтральним прапором, будуть привезені додому і розпіарені під російським прапором».

Емоційно висловилася щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпіади в Парижі й Ольга Харлан. Фехтувальниця на шаблях зазначила:

«Під білим прапором не сховаєш Бучу, Ірпінь, Маріуполь, Краматорськ, Кременчук, Вінницю, Дніпро, мій рідний Миколаїв та всі-всі мирні міста, що під прицілом росії».

Повна версія відео доступна до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Сайт проєкту за посиланням. Відео доступні українською, англійською, французькою, німецькою, італійською та іспанською мовами.

Ключові хештеги кампанії — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar. До того ж креативні матеріали, які яскраво ілюструють, що російський спорт вбиває та напряму пов’язаний з політикою доступні за посиланням.

Медіагрупа підтверджує право на використання файлів, а також спільно з МЗС закликає партнерів, однодумців у випадку можливих варіантів взаємодії по протидії зусиллям МОК звертатися за електронною адресою: prgroup@1plus1.tv.

Нагадаємо, що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні дев’ять, відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, абсолютна олімпійська чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ України, а також видання Tribuna.com.

Новости по теме