Як обрати обручки: Корисні поради та безліч варіантів

Як обрати обручки: Корисні поради та безліч варіантів

Коротка історія та види обручок.

Поделиться:

Уперше дарувати своїм коханим кільця почали стародавні сгиптяни ще 5 тисяч років тому. Вони їх робили з очерету, а пізніше зі шкіри та слонової кістки. Римські чоловіки зізнавалися в коханні та «привласнювали» жінок за допомогою сталевих виробів. Срібло з золотом стали активно використовувати тільки в III столітті. Обов'язковим атрибутом весільної церемонії обручка стала в італійців за часів Ренесансу.

В Україні, Росії та інших слов'янських країнах їм прикрашають праву руки. Жителі Східної Європи: Угорщини, Греції, Польщі, Чехії, плюс норвежці та німці теж так роблять. На лівій руці обручки можна побачити у протестантів і католиків зі Швеції, Франції, Італії, Великої Британії, Португалії і не тільки. Традиція прижилася і в Австралії, США.

У Китаї чоловік одягає каблучку на ліву руку, а жінка — на праву.

Різновиди обручок

Класичним вважається гладкий ювелірний виріб із жовтого золота.

У них немає додаткових декоративних елементів. Вони відрізняються зручністю, простотою і довговічністю. Також бувають:

Оздоблені камінням. Зазвичай використовують невеликі дорогоцінні камінці, що дозволяють зберегти гладкість поверхні. Найпопулярніший дорогий варіант — діаманти, доступніша альтернатива — фіаніти. Любителі оригінальних рішень замовляють обручки зі смарагдами, сапфірами або ж рубіном.

З орнаментом рельєфні. У них немає каменів, у ролі виразного елемента виступає хитромудра в'язь. Попитом користуються кельтські, слов'янські, ажурні й етнічні візерунки.

Сінтерінгі. Кільця з трьома відтінками золота: традиційним жовтим, рожевим і білим. Іноді ювеліри додають й інші благородні метали.

У продажу зустрічаються і моделі з незвичайною формою, дизайном. Це може бути прикраса у формі знаку нескінченності або «Габсбург» — маленька ажурна корона. У моді й ажурні: з наскрізними прорізами, вишуканим плетінням, оригінальними завитками.

Як обрати ідеальну обручку

Власницям тонких, довгих пальчиків потрібні прикраси з шириною 2,5-3,5 мм, нормальних, середніх — 4-6 мм. Для повних, витягнутих пальців призначені 7-8-міліметрові вироби. Дуже важливо, щоб обручку із золота було комфортно надягати і знімати. Для цього особлива увага приділяється розміру суглоба і визначенню діаметра.

Якщо збираєтеся замовляти в інтернет-магазині, знайдіть відповідну таблицю з розмірною сіткою. Дізнатися, який діаметр у пальця, можна самостійно за допомогою лінійки і стрічки або шматочка паперу. Відрізком паперу / тканини обмотайте палець по ширині один раз, відзначте значення і прикладіть до лінійки для визначення точних показників. Тепер порівняйте отримане значення з цифрами з таблиці.

Новости по теме