Ігор Богданов: чемпіон СНГ з рукопашного бою тепер воює на кухні

Ігор Богданов: чемпіон СНГ з рукопашного бою тепер воює на кухні

Чемпіон СНГ з рукопашного бою, він з семи років присвячував себе спорту. У щоденних тренуваннях навіть місця не було думкам про професію кухаря.

Поделиться:

Чемпіон СНГ з рукопашного бою, він з семи років присвячував себе спорту. У щоденних тренуваннях навіть місця не було думкам про професію кухаря. Але темою номер один для спортсмена завжди було правильне харчування. І невдовзі інтерес до здорової їжі переріс у дещо більше. Так Ігор вперше почав цікавитися кулінарією.

Ігор Богданов – 23 роки, місто Дніпропетровськ. Задля участі у шоу йому довелося звільнитися з посади шеф-кухаря ресторану. Керівництво закладу, в якому працював учасник, поставило умову: або робота, або проект. Не вагаючись, хлопець обрав "Пекельну кухню", тому що мріяв познайомитися з Арамом Мнацакановим та Юлією Висоцькою, перейняти їхній досвід та знайти натхнення на нові проекти. У "пекельному кухарі", Арамі Мнацаканові хлопець бачить своє дзеркальне відображення. Ігор зізнався, що таку саму армійську підготовку, яку практикує Шеф, сам влаштовував і своїм підопічним, аби ті були готові до несподіванок, яких повно у роботі кухаря.

Професійне знайомство з кулінарією, яка згодом стала захопленням і професією, відбулося завдяки спорту. Учасник до 2009 року професійно займався джиу-джитсу. Шукати відповіді на запитання, як та чим харчуються спортсмени, аби мати гарні форми та здоров'я, Ігор пішов у кулінарний ліцей і отримав там кухаря п'ятого розряду. На першому курсі ліцею почав цікавитися теорією дієтології, а практикував дієти на своїх спортивних товаришах і на собі. "Вони самі до мене зверталися, аби я розробив для них дієту. А собі допоміг набрати необхідну вагу для мого зросту. Набрав 15 кг живої маси".

Після навчання багато спілкувався з лікарями, а у ресторані потім розробляв клієнтам дієти з індивідуальними розрахунками калорійності страв. "Я запитував клієнта, чого він прагне від дієти, де та як працює. Відштовхуючись від цього я розробляв калорійність. Наприклад, одна моя клієнтка, яка працює бухгалтером, схудла на 25 кг за 5 місяців. І це тільки завдяки дієті. Ніяких фізичних вправ вона не робила".

Далі була робота у японському ресторані. Вважає себе майстром японської кухні, але й досвідом роботи з європейською іншим учасникам не поступається. Останнє місце роботи, на якому Ігор працював шеф-кухарем, спеціалізувалося і на японській, і на європейській кухнях.

Ігор зізнався, що спорт виховав в ньому необхідні якості не тільки спортсмена, але й справжнього кухаря. Багаторазові перемоги у спорті не дозволяють йому отримати поразку і у кулінарному змаганні. Та до перемоги на "Пекельній кухні" він ставиться з особливою філософією. "Перемога є і в поразці. Виграш у досвіді за жодні гроші не купиш".

Задля командної гри Ігор готовий пожертвувати спортивними амбіціями лідера, але запевнив, що це буде нелегко. "Всі учасники – шеф-кухарі, всі по-своєму круті. Лідерські якості є у всіх. Головне, щоб ми слухали один одного, і були просто кухарями. "Пекельна кухня" – це навчання і тут немає сенсу розставляти пальці".

Участь у шоу Ігор називає роботою, за яку він має отримати заробітну плату. Саме так учасник називає грошовий приз проекту. На запитання про те, куди витратить таку "скромну" зарплату, відповів, що купить автомобіль та зробить ремонт у квартирі. У власну справу гроші вкладати не планує, тому що півмільйона не вистачить.