«Плюсуй українську»: Як правильно наголошувати слова (відео)

Як правильно вживати деякі прийменники та усталені вирази (відео) - 1+1
Фото: Freepik

Чи знають українці, як правильно наголошувати певні слова?

Поделиться:

Ранкове шоу «Сніданок з 1+1» разом з професійною тренеркою й акторкою Юлією Зарембою продовжує перевіряти знання української мови у жителів і гостей столиці в межах рубрики «Плюсуй українську», що реалізується за підтримки Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно дякувати українською: пояснює мовознавець Олександр Авраменко

Уже традиційно, в четвер, Юлія вийшла на вулиці міста, аби прослідкувати, чи знають українці, як правильно вживати деякі прийменники та усталені вирази, а також наголошувати певні слова. За правильні відповіді учасники опитування отримували корисний подарунок — промокод на безкоштовний доступ до платформи кіно та телебачення Київстар ТБ. Завдяки цьому подарунку найкмітливіші учасники матимуть можливість переглядати фільми, серіали, мультфільми, навчальні програми та навіть аудіокниги для малюків українською мовою. 

Переглянути третій епізод та дізнатися, кому ж вдалося перейти перевірку на знання української мови можна на YouTube-каналах 1+1 і ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Також нагадуємо, що рубрика «Плюсуй українську» виходить щочетверга в ефірі «Сніданку з 1+1» на телеканалі 1+1 Україна. Часовий слот —  з 09:00 до 10:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорочення слів: коли не потрібно ставити крапку (пояснює мовознавець Олександр Авраменко)

До того ж контент транслюється на інших майданчиках проєкту, зокрема у тематичній Telegram-спільноті. Канал «Плюсуй українську» доступний за цим посиланням: https://t.me/ideaspeople

Новости по теме