Проект "Поверніть мені красу" допоміг почати нове життя колишній нарокозалежній

Проект "Поверніть мені красу" допоміг почати нове життя колишній нарокозалежній

Сьогодні ми розповіли вам історію героїні, яка майже не виходила з дому, тому що соромилася свого обличчя. Зустріч з Командою порятунку програми "Поверніть мені красу" змінила її життя. 

Поделиться:

Сьогодні ми розповіли вам історію героїні, яка майже не виходила з дому, тому що соромилася свого обличчя. Зустріч з Командою порятунку програми "Поверніть мені красу" змінила її життя.

32-річна Тетяна сім років приймала важкі наркотики, але знайшла в собі сили зупинитися і вже три роки абсолютно "чиста". Та залежність стала причиною важкої хвороби, яка залишила свій слід на обличчі жінки.

"Наркотики зламали мені життя повністю. Я добре вчилася, закінчила юридичний факультет та ходила з високо піднятою головою. У сімнадцять років я вийшла заміж та народила доньку. У мене було все: чоловік, дитина, достаток. Якось я повернулася додому раніше та побачила свого чоловіка з іншою. Я дуже його любила, і це для мене стало справжнім шоком. Після цього я зустріла знайомого, який дав мені спробувати наркотики".

Донька Тані жила з її батьками та виховувалася без неї. Саме донька допомогла її зупинитися, але розпочати нове життя героїня не змогла, тому що важко захворіла на остеомієліт. Це інфекція кісток. Щоб вирішити, можуть експерти допомогти Тетяні чи ні, їй довелося зробити велику кількість аналізів. У тому числі, на гепатит та СНІД. Лікар Валіхновський не міг обіцяти, що зможе повернути героїні не те що красу, а навіть здоров'я.

Найпершим кроком на шляху до відновлення стало обстеження у нарколога, який підтвердив, що заборонених речовин в організмі жінки дійсно більше немає.

Остеомієліт призводить до руйнування кісток. Тканини гниють заживо. Щоб очистити організм від наслідків хвороби, під час минулих операцій Тані видалили всі зуби. Аналізи показали, що остеомієліт знищив майже половину черепа жінки, а запалення не зникло. У своїй професійних кар'єрі лікар Валіхновський з таким не стикався.

Щоб проводити оперативне втручання, за професійними стандартами, потрібно було чекати дев'ять років, або навіть залишити все так, як є. Лікарі думали не про красу пацієнтки, а про її життя. Тетяні потрібна було кісткова реконструкція нижньої та верхньої щелепи. Поряток залежив від швидкості видалення усіх гнийних вогнищ. 

"Я дуже переживав за наркоз для колишньої наркоманки", - розповів лікар Валіхновський. Героїня могла від нього не прокинутися.

Тетяні зробили операцію на носі, вичистили усі вражені тканини кістки та відновили щелепу за допомогою кістки з бедра. Десятигодинна операція завершилася о четвертій ранку.

Важливим етапом відновлення стали зустрічі з психологом проекту Оленою Любченко. Психолог влаштувала Тетяні зустріч у реабілітаціоному центрі з наркоманами, які намагаються розпочати нове життя. Цей досвід виявився дуже корисним та додав Тетяні рішучості.

"Їй просто необхідно відвідувати реабілатаційний центр. Це допоможе ніколи більше не повертатися до залежності", - зазначила Олена Любчено.

Разом зі стилістом Андре Таном жінка оновила свій гардероб. Увесь цей час їй було не до красивих речей, але виявилося, що фігурі Тетяни може позадрити навіть топ-модель: великий зріст та довгі ноги дозволяють їй носити будь-які речі.

"Я дуже хотіли побачити доньку Настю. Тепер вона - сенс мого життя. Сподіваюся, що зараз зможу бути для нею справжньою мамою", - розповіла Тетяна.

"У кожної людини є вчинки, про які вона шкодує, але важливо - змінюватись", - радить лікар Валіхновський.