Ведучі «1+1» та ветерани АТО взяли участь у благодійному марафоні «Переможці»

Соломія Вітвіцька  та ветерани АТО взяли участь у благодійному марафоні «Переможці»
1plus1.ua

Разом із телеведучою заради спільної мети до акції долучилися і інші зіркові благодійники.

Поделиться:

Щасливі та амбіційні: Соломія Вітвіцька та Влад Кочатков про знайомство, весілля та сімейні традиціїУ неділю 9 квітня в Києві на Контрактової площі відбувся перший благодійний забіг «Переможці» в рамках великої бігової події Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017. 

Читайте також: Соломія Вітвіцька та проект «Переможці» зірвали оплески на церемонії «Viva!».

Реєстрацію  на забіг було закрито у рекордні терміни. Щоб підтримати людей з інвалідністю, ветеранів АТО з протезами і на візках, а також паралімпійців, на старт вийшло 872 учасники.

Всі вони бігли разом заради однієї важливої мети – віддячити героєві АТО Олексію Аванесяну, який утратив ногу в боях в Іловайському котлі, боронячи кордони України та рятуючи побратимів. Для цього благодійники планують придбати спортивний протез.

Участь у марафоні взяло багато соціально відповідальних компаній, відомих людей, журналістів та зірок.

Читайте також: Зірки «1+1» зайнялися спортом заради благодійної справи.

Зокрема, Марічка Падалко в парі з чоловіком Єгором Соболєвим подолали напівмарафонську дистанцію – 21 кілометр 97,5 метрів. А от ведуча «Сніданок з 1+1» Людмила Барбір, ведуча ТСН Соломія Вітвіцька, ведучі «ПроФутбол» на 2+2 Олександра Лобода та Ігор Циганик, спеціальний кореспондент ТСН Наталія Нагорна, реабілітолог, керівник благодійного фонду «Серце воїна» Роман Торговицький, співаки Світлана Тарабарова, Оксана Стебельська, Олег Собчук та Арсен Мірзоян, дизайнер Андре Тан, директор туристичної фірми «Феєрія» Ігор Захаренко, генеральний продюсер UFW Володимир Нечипорук пробігли дистанцію у 2 кілометри.

До них приєдналися також і учасники проекту «Переможці» - ветерани АТО на протезах Вадим Мазніченко, Дмитро Блохін, Анатолій Фатєєв, Вадим Свириденко, у якого є досвід подолання дистанції 10 км під час Вашингтонського марафону, Олексій Аванесян та Андрій Демчук, чемпіон літніх Паралімпійських ігор з фехтування.

Радію кожній акції на підтримку воїнів АТО, людей з інвалідністю і дуже хочу, щоб і цей благодійний забіг на 2 км під назвою «Переможці» дав вагомий результат. Я знаю, що кожен, хто бере участь, зможе у майбутньому пишатися цим вчинком. Бо все, що ми всі доброго робимо - на Славу України. А Україна – це її громадяни! Це наша з вами спільна можливість віддячити Олексію Аванесяну і допомогти йому у здійсненні мрії – бігати та грати у баскетбол», - прокоментував Андрій Демчук.

Пробігли 2 км спеціального забігу «Переможці» і мер міста Віталій Кличко, команда громадської організації «AXIOS», фешн-команда Андре Тана, команда організаторів приїзду Ніка Вуйчича в Україну, Key Strategy та інші.

Соломія Вітвіцька поділилася своїми враженнями після подолання дистанції:

Наша мета - змінити громадську думку, щодо людей з інвалідністю. Щоб українці навчилися сприймати людей з протезами або на інвалідних візках як рівних. Ми об’єднуємося заради того, щоб подякувати герою АТО Аванесяну, він боронив наш кордон в Іловайському котлі і втратив ногу. Ми всі разом зробимо його щасливішим і подаруємо спортивний протез. Долучайтесь і ви!, - закликає ведуча.

Зауважимо, на Українській біржі благодійності триває збір коштів на спортивний протез для Олексія Аванесяна. Вже зібрано понад 130 000 гривень, але це тільки перша частина. Очікуються кошти з реєстраційних внесків та з інших джерел, і це має суттєво збільшити суму. Допомогти може кожен – і кожна гривня безцінна. Долучитися до благодійної ініціативи можна за цим посиланням https://ubb.org.ua/uk/marathon/157/. Збір коштів триває до 12 квітня включно.
Нагадаємо,  презентація другої частини соціального мультимедійного проекту «Переможці», організованого ТСН та VIVA!, відбудеться у НСК Олімпійський в залі BALLPARK  19 квітня. З 20 квітня по 30 квітня грандіозна фотоекспозиція «Переможці 2» буде відкрита для відвідувачів з 11:00 до 21:00. Вхід вільний (Увага! 21 квітня, в день матчу «Динамо» Київ/ «Шахтар» Донецьк виставка не працюватиме).

Новости по теме