"Територія обману" на 1+1 дослідила українську курятину

"Територія обману" на 1+1 дослідила українську курятину

Вчора в ефірі 1+1 відбулася прем'єра програми споживчих розслідувань "Територія обману".

Поделиться:

Вчора в ефірі 1+1 відбулася прем'єра програми споживчих розслідувань "Територія обману". Журналісти програми та ведучий Олексій Душка досліджують питання, що стосуються нашого побуту та життя. У першому випуску під приціл камер потрапила курятина, яку пропонують українські виробники та продавці.

Виявилось, що потрапити на птахофабрику – теж саме, що отримати доступ на режимний об'єкт. Вхід суворо обмежений, але "Території обману" це вдалося. Журналісти програми на власні очі змогли оцінити умови, в яких народжуються курчата, побачили, де і чим їх годують та як через 40-45 днів забивають на м'ясо. За словами Олександра Терещенка, директора Інституту птахівництва Національної академії аграрних наук України, курчат на птахофабриках годують тим же кормом, що і на домашніх господарствах, проте повноцінно вирости їм все одно не вдасться через умови утримання. Тому ці кури залишаються крупними курчатами, яким щодня треба знести одне яйце. Як зазначає Терещенко, Україна щорічно продукує 17 млрд. яєць, тобто в середньому 320 яєць на людину.

"Територія обману" перевіряла м'ясо курей на відповідність до українських споживстандартів. Як відомо, офіційно курятина з вмістом антибіотиків в Україні не може існувати, проте їхня наявність не перевіряється. Кожна п'ята курка у магазині містить антибіотики. Також журналісти програми з'ясували, що виробники для збільшення об'єму м'яса для здешевлення виробництва можуть вколювати забитим куркам наступні рідини: хлор, окситетрациклин, тилозин, віргініамицин, пеніцилін та авіаламицин. Деякі навіть використовують розчин каррагінану, відомого як небезпечний харчовий додаток Е-407.

Отже, "Територія обману" закликає споживачів уважно перевіряти зовнішній вигляд та внутрішнє наповнення курятини.

"Територія обману" виходить щопонеділка о 20:15 на 1+1. Якщо ви готові викрити обман та хочете поділитися цікавою темою, телефонуйте 044-490-35-45.