Як позбутися дитячих комплексів

Психологи Одруження наосліп розповіли, як перестати сумніватись у своєму партнері.

Поделиться:

Сьогодні глядачі 1+1 побачили новий випуск Одруження наосліп, у якому молоді люди протягом семи днів спільного життя намагалися побудувати власне щастя. Героями сьогоднішньої програми стали мандрівник-романтик Леонід, який, незважаючи на молодий вік, відвідав близько 40 країн світу та 23-річна одеситка Зоя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як довіритись новому партнеру або ще один шанс на щастя

«Зоя – вродлива і позитивна дівчина, яка легко знаходить спільну мову з чоловіками. Вона дуже щира та відкрита. Про таких говорять «людина-свято». Але всередині вона приховує давні образи», - зазначає Єгор Тополов.

Через приховану невпевненість в собі Леонід боїться відмов, а зради його минулих жінок зробили хлопця недовірливим.
 
«Будь-які стосунки – це ризик. Ти ніколи не можеш бути впевненим, що все буде добре. Але якщо не ризикнути та не відкритися для стосунків, то можна залишитись самотнім назавжди», - говорить Єгор Тополов.
 
Леонід повинен був навчитися довіряти жінкам, а Зоя, яка підсвідомо відчуває свою провину, коли не отримує достатньо уваги від чоловіків, звільнитися від комплексів.

Більшість наших комплексів йде з дитинства. Якщо дитині не вистачає батьківської турботи чи любові, у дорослому віці вона буде шукати цих відчуттів та почуватися нещасною і винною за те, що не заслужила їх, - стверджує Олена Любченко

Перші дні спільного життя у подружжя пройшли спокійно. Леонід та Зоя зблизились, провели романтичні вечори та почувалися щасливими. Одного дня подружжя вирішило поїхати на відпочинок до сонячної Одеси і познайомитись із батьками Зої. Однак там дівчині здалось, що Леонід не приділяє їй достатньо уваги. Зоя більше не почувалась закоханою та потрібною. Натомість Леоніду не сподобалась егоїстична, на його думку, поведінка дівчини, її постійні докори та незадоволеність. 


 
Аби налагодити стосунки між подружжям, психологи Одруження наосліп Єгор Тополов та Олена Любченко вирішили втрутитись. Єгор порадив Леоніду забути старі образи і не ховатися від нових стосунків:

Якщо ви хочете побудувати нові стосунки, потрібно відкрити двері у своє життя вашому партнеру. В будь-яких стосунках нам можуть зробити боляче і зрадити. Немає жодних гарантій. Однак якщо ми хочемо стосунків більше, ніж страху помилитися, то варто спробувати довіритися своєму серцю. 

Олена Любченко пояснила Зої, що інколи чоловікам потрібен особистий простір, аби побути наодинці з собою, відпочити та подумати. Після розмови з психологами пара помирилася. 
 
Наступного дня Зоя вирішила провести експеримент і вдала, що вагітна. Леонід підтримав ідею дружини, опікувався нею та всіляко допомагав. В кінці проекту Леонід та Зоя вирішили залишити обручки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як нестача батьківської любові впливає на особисте щастя дорослих людей