Як навчитись жити під час війни та мотивація в українців захищатися: Олексій Резніков у проєкті "Рік. За кадром"

Рік. Харківщина
Як навчитись жити під час війни: Олексій Резніков у проєкті Рік. За кадром — 1+1

У проєкті "Рік. За кадром" з Дмитром Комаровим вийшло повне інтерв'ю з Олексієм Резніковим.

Поделиться:

У другому випуску спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік. За кадром" на телеканалі 1+1 Україна міністр оборони України Олексій Резніков розповів про те, як він вчився жити під час війни та про мотивацію українців оборонятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ спецпроєкті Дмитра Комарова «Рік. За кадром» Олексій Резніков відкриє подробиці візиту до білорусі на перемовини з рф

Як навчитись жити під час війни

Олексій Резніков поділився, як він долав стан, коли немає сил навіть встати. На 21-й день повномасштабного вторгнення міністр зрозумів, що не може спати. Постійне напруження та відсутність фізичних сил давались взнаки. 

У мене було невиправдане очікування, що от-от, 2-3 дні, і все закінчиться. Поки ти живеш очікуванням, а воно не закінчується — це виснажує шалено. Коли я це усвідомив, я сказав собі: Це не спринт — це марафон. Ти маєш налаштуватись, щоб вистачило сил. Навчитися спати, навчитися перемикатися, навчитись зберігати енергію та її відновлювати. І тоді ти потримаєшся цей марафон. 

У травні 2022 повернулась дружина, повернулась дочка, повернулись онуки. Ми навчилися жити повноцінно. Я навіть іноді повертаюсь до улюбленого заняття - готую смачну їжу. 

рік за кадром 1+1

Про мотивацію українців захищатись

Деякі країни готові поступитись свободою заради безпеки. А ми готові поступитися безпекою заради свободи. Тому ми не здаємося, тому ми б'ємося і будемо битися. Ми не боїмося.

Ми точно всі з вами європейці. Ми усі маємо потребу, щоб поважались європейські цінності. Але є цінності написані, а є цінності, які записано в коді нації - це потреба. І вона домінує. Особливо - у складні часи. Мені здається, що для переважної кількості європейців  ключовою є безпека. А в Україні в коді нації головна цінність та потреба - це свобода. Деякі європейські країни, наші сусіди, які не сильно підтримують наш вступ до НАТО, готові поступитись свободою заради безпеки. А ми готові поступитися безпекою заради свободи. Тому ми не здаємося, тому ми б'ємося і будемо битися. Ми не боїмося. Тому ми голіруч зупиняємо танки, кидаємо коктейлі молотова та волонтери їздять на передову допомагати. Неможливе зробили всі українці, і це здивувало світ. І тоді світ повірив, що ми можемо встояти. І тоді прийняли рішення почати нам допомагати і прийшло розуміння, що це інвестиція в перемогу.

рік за кадром 1+1

Спецпроєкт Дмитра Комарова "Рік.За кадром" – це цикл повних версій інтерв’ю з найвпливовішими військовими керівниками України. В ньому журналіст покаже те, що не потрапило до проєкту "Рік", а також розкриє нові історичні факти та подробиці відомих подій, про які не можна було говорити раніше.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Повне інтерв'ю Дмитра Комарова з Олексієм Резніковим дивіться у проєкті "Рік. За кадром":

Новости по теме