“Ми будемо в НАТО, навіть не сумнівайтеся”: Олексій Резніков в спецпроєкті Дмитра Комарова “Рік.За кадром” розповів про майбутнє України, про свою сімʼю та перемовини в білорусі

Рік. Харківщина
Олексій Резніков в спецпроєкті Дмитра Комарова Рік.За кадром розповів про майбутнє України, про свою сімʼю та перемовини в білорусі — 1+1

Олексій Рєзніков зізнався, найскладнішим для нього рішенням стало погодитися їхати на перемовини до білорусі. Важко було стримувати емоції та дотримуватись протоколу.

Поделиться:

5 травня на телеканалі 1+1 Україна відбулась премʼєра нового випуску спецпроєкта Дмитра Комарова “Рік.За кадром”. У другому випуску журналіст поспілкувався з Міністром оборони Олексієм Резніковим, в якому він розповів про вступ України в НАТО, відкрив раніше невідомі факти про відрядження до білорусі на перемовини з росією у 2022 році та поділився особистим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Зараз ми з вами кров'ю платимо за нашу незалежність", — Олексій Резніков розповів про причини та наслідки війни у спецпроєкті «Рік. За кадром»

Олексій Рєзніков зізнався, найскладнішим для нього рішенням стало погодитися їхати на перемовини до білорусі. Важко було стримувати емоції та дотримуватись протоколу.

“Я просто не знав, як мені бути успішним в перемовинах, коли ти ненавидиш. Ненависть, вона вже була у мене на той момент. Це непрофесійно, я просто маю великий досвід і розумію, що ти маєш прийти, сісти, потиснути руку протокольно і не гарчати, тому що інакше, якщо ти не зможеш цього зробити, не їдь на ці перемовини. Якщо ти погодився, маєш їх провести”, - розповів Міністр оборони.

Крім того, перемовини відбувались на території білорусі і українська делегація розуміла, це небезпечно, бо до цієї країни немає довіри.

“Добирались ми цікаво. Вони пропонували нам зробити коридор, щоб ми заїхали до них через окуповану частину. Ми сказали: "Доберемся так, як будемо вважати за потрібне". Ми скомунікували з польськими колегами і польські колеги підтримали нас. Ми добралися в Польщу, а там вертольотами НАТО "Чорний яструб" перелетіли на територію Білорусі. Там сіли і вже вертольотами Білорусі долітали. Думаю, це вперше вертольоти НАТО сідали на білоруську землю”, - розповів український міністр.

Олексій Резніков 1+1

Олексій Резніков висловив свою думку про обговорення, яке відбувається в соціальних мережах щодо його посади Міністра оборони.

“Міністр оборони дійсно не військовий, але я правник, адвокат. Моя задача та покликання захищати, але в інший спосіб. Тому завдяки моїм комунікаційним здібностям я спілкуюсь особисто з міністрами оборони п'ятдесяти країн, які входять в антикремлівську коаліцію. Це більше, ніж країн НАТО. На особистих контактах я спонукаю їх давати нам ту зброю, яку раніше ми і мріяли отримати, а це питання особистих стосунків та довіри. Це така собі військова міжнародна правова дипломатія”.

В розмові з Дмитром Комаровим Міністр оборони розповів і про своє життя в перші місяці повномасштабного вторгнення. Олексій Резніков  декілька місяців ночував не вдома, а залишався  у різних друзів. Крім того, він розповів, що лягав спати зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитись жити під час війни та про мотивацію в українців захищатися: Олексій Резніков у проєкті "Рік. За кадром"

“Зброя постійно була зі мною. Це не проблема, тому що я до повномасшатабного вторгнення ходив в тир з друзями, які реальні снайпери, спортсмени. Я провів не один день на полігоні, тому для мене відстань один кілометр - є абсолютно робочою”, - зазначив міністр.

У спецпроєкті “Рік. За кадром” Олексій Резніков розповів, де зараз знаходиться його сімʼя. Дружина декілька місяців перебувала в евакуації, але в травні минулого року вже повернулась додому. Дочка і онуки також в Україні.

Ми навчилися жити повноцінно. Я навіть повернувся до улюбленого заняття і можу іноді приготувати якусь смачну їжу”, - поділився особистим Резніков.

В інтервʼю Міністр оборони поділився своїм баченням, як після перемоги ми житимемо поруч з таким сусідом як росія. За словами Резнікова, треба буде нарощувати незалежний військовий промисловий комплекс і займатися підготовкою населення з дитинства. Як зазначив міністр, треба вміти чинити спротив.

“Строкова служба має мати інший підхід, наприклад, аналог швейцарського військового варіанту. Коли виповнюється 18 років обов'язково 2 -3 місячні курси: елементарно вміти копати траншею, поводитися зі стрілецькою зброєю, знати основи тактичної медицини. Потім вчишся, працюєш, але раз на рік обов'язково приїжджаєш в табір і два тижні проводиш там. Незалежно від того, ти є банкір в швейцарському банку чи головний лікар, - сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯке було найскладніше рішення за час війни: Олексій Резніков в інтерв'ю Дмитру Комарову у проєкті "Рік. За кадром"

Крім того, Міністр оборони розповів, що Україна обовʼязково буде в НАТО.

“Ми будемо в НАТО, навіть не сумнівайтеся.І не тому, що ми туди хочемо, це вони будуть хотіти. Сьогодні ми маємо всі види озброєння, практично сучасне натівське. Тільки єдиний нюанс, ми знаємо, як їм нищити ворога, а вони тільки на полігонах знають, як це робити. В стратегії НАТО, яка була затверджена на останньому саміті в Мадриді на 10 років вперед, написано, що стратегічною загрозою НАТО - є росія. Тепер питання, якщо для вас росія  стратегічна загроза, а в кого є такий досвід бити росіян та зупиняти? Крім українців ні в кого”, - запевнив Олексій Резніков.

Дивіться нові випуски спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік.За Кадром» щопʼятниці о 21:30  на “1+1 Україна”.

Новости по теме