Апетитний татарський біфштекс по-українськи
Сьогодні Савва Лібкін поділиться з нами хитрощами приготування тартару із сирої яловичини.
Який гурман або спортсмен відмовиться від ситної м’ясної страви, яка, до речі, корисна для здоров’я і не прибавить зайвих сантиметрів вашій талії? Савва Лібкін і Людмила Барбір зробили спільне гастрономічне відкриття і довели, що здорова їжа може бути смачною. Пропонуємо разом приготувати новий тартар із буряком.
Для приготування страви вам знадобиться: 150 г яловичої вирізки (зачищеної), 1 запечений буряк, 1 кримська цибуля, 1 солоний огірок, 1 ч. л. гірчиці у зернах, 1 шт. філе анчоусів в олії, цибуля шніт, зелень петрушки, оливкова олія, сіль, свіжозмелений чорний перець.
Готуємо тартар:
1. Філе яловичини подрібнюємо на дуже дрібні шматочки.
2. Охолоджений запечений буряк, цибулю, солоний огірок нарізаємо маленькими кубиками.
3. Нарізаємо на невеликі частини анчоуси (використовуємо замість солі).
4. У м’ясо додаємо зернову гірчицю, перець, оливкову олію. Ретельно перемішуємо.
5. Розділяємо фарш на 2 котлети.
6. Інгредієнти у кулінарне кільце викладаємо шарами у такій послідовності: фарш, буряк, солоні огірки, цибуля шніт, зелень петрушки, кримська цибуля, фарш.
7. Знімаємо кулінарне кільце.
Для приготування грінок потрібно:
1. Нарізати сірий висівковий хліб тонкими шматочками і підсмажити на оливковій олії.
2. Натерти чистину тарілки часником і викласти на неї грінки.
Готуємо соус:
1. Беремо перепелине і куряче яйце.
2. Відділяємо жовток від білка і змішуємо жовтки.
3. Добавляємо гірчицю у зернах, паприку.
Савва Лібкін рекомендує вживати страву одразу після приготування. У холодильнику кулінарний витвір зберігати не більше, ніж 2 год. Біфштекс добре смакує з червоним сухим вином.