Як організувати пікнік із шашликами та не отримати за це штраф
Під час відпочинку на природі варто дотримуватися певних правил, щоб уникнути оплати штрафу
Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда НасироваНастала пора пікніків, що не обійдуться без приготування шашлику. Запорукою соковитого та смачного м'яса є правильний маринад.
Гліб Репіч, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний», розповів, як приготувати безпечний маринад для шашлику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що брати на природу, а що залишити вдома.
КИСЛОТНІ МАРИНАДИ
Готуючи кислотний маринад, використовують оцет, лимон, вино тощо. Кислота пом'якшує колагенові волокна м'яса, завдяки чому шашлик стає м'яким та соковитим.
Головне не перетримати шашлик в оцті. Інакше м'ясо повністю втратить свою структуру. – підкреслює біохімік.
ГАЗОВАНІ МАРИНАДИ
Такі маринади готуються з мінеральної води чи пива. Газовані напої містять вуглекислий газ, який також пом'якшує м'ясо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні чебуреки з овочами.
ФРУКТОВІ МАРИНАДИ
Для приготування фруктового маринаду використовується ананас, ківі чи папая. Окрім кислот, ці фрукти містять ферменти, які так само є у шлунковому тракті. Вони допомагають організму розщеплювати речовини.
Грубо кажучи, ці ферменти перетравлюють продукт за нас. – пояснив біохімік.
Важливо, як і у випадку з кислотними маринадами, не перетримати шашлик, адже за ніч м'ясо абсолютно втратить свою структуру.
РЕЦЕПТ ГРУЗИНСЬКОГО МАРИНАДУ ВІД ШЕФА
МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ - ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг м'яса
300 г цибулі
20 г солі
10 мг чорного перцю
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 правила, як вибрати свіже м'ясо для шашлика.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРИНАД
1. Поріжте м'со однаковими шматками.
2. Заправте м'ясо сіллю та перцем.
3. Наріжте цибулю напівкільцями і додайте до м'яса. Перемішайте.
Обов'язково вичавіть сік із цибулі. – радить шеф-кухар.
4. Нанизайте м'ясо на шампури та смажте до готовності.
5. Прикрасьте готовий шалик свіжою цибулею та зеленню.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що треба їсти для прискорення метаболізму.