Як організувати пікнік із шашликами та не отримати за це штраф

Під час відпочинку на природі варто дотримуватися певних правил, щоб уникнути оплати штрафу

Поделиться:

Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда НасироваНастала пора пікніків, що не обійдуться без приготування шашлику. Запорукою соковитого та смачного м'яса є правильний маринад. 

Гліб Репіч, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний», розповів, як приготувати безпечний маринад для шашлику. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що брати на природу, а що залишити вдома.

КИСЛОТНІ МАРИНАДИ

Готуючи кислотний маринад, використовують оцет, лимон, вино тощо. Кислота пом'якшує колагенові волокна м'яса, завдяки чому шашлик стає м'яким та соковитим.

Головне не перетримати шашлик в оцті. Інакше м'ясо повністю втратить свою структуру. – підкреслює біохімік.

ГАЗОВАНІ МАРИНАДИ

Такі маринади готуються з мінеральної води чи пива. Газовані напої містять вуглекислий газ, який також пом'якшує м'ясо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні чебуреки з овочами.

ФРУКТОВІ МАРИНАДИ

Для приготування фруктового маринаду використовується ананас, ківі чи папая. Окрім кислот, ці фрукти містять ферменти, які так само є у шлунковому тракті. Вони допомагають організму розщеплювати речовини.

Грубо кажучи, ці ферменти перетравлюють продукт за нас. – пояснив біохімік. 

Важливо, як і у випадку з кислотними маринадами, не перетримати шашлик, адже за ніч м'ясо абсолютно втратить свою структуру. 

РЕЦЕПТ ГРУЗИНСЬКОГО МАРИНАДУ ВІД ШЕФА

МАРИНАД ДЛЯ ШАШЛИКУ - ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг м'яса

300 г цибулі

20 г солі

10 мг чорного перцю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 правила, як вибрати свіже м'ясо для шашлика.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРИНАД

1. Поріжте м'со однаковими шматками. 

2. Заправте м'ясо сіллю та перцем.

3. Наріжте цибулю напівкільцями і додайте до м'яса. Перемішайте.

Обов'язково вичавіть сік із цибулі. – радить шеф-кухар. 

4. Нанизайте м'ясо на шампури та смажте до готовності. 

5. Прикрасьте готовий шалик свіжою цибулею та зеленню. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що треба їсти для прискорення метаболізму.