Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда Насирова
Читайте, як приготувати ніжний десерт до великодніх свят.
Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом надзвичайно ніжного кексу з домашнього сиру з додаванням апельсинового сиропу.
Читайте також: Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова.
До Великодня залишаються лічені дні. Саме час готуватися до цього світлого свята і продумувати меню.
Якщо ви обожнюєте душевну домашню випічку, тоді сьогоднішній рецепт вам неодмінно знадобиться. До того ж, ніжний кекс із сиру з апельсиновим ароматом може стати прекрасною альтернативою для традиційної паски.
СИРНИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ
Сир домашній - 500 г
Яйце - 5 шт.
Цукор - 350 г
Масло - 150 г
Манка - 450 г
Розпушувач - 1 ч. л. з гіркою
Сік апельсина - 1 шт.
В'ялена журавлина - 100 г
Ванільний екстракт - 1 ст. л.
Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою.
СИРНИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ
- Сир протерти через сито.
Щоб випічка була ніжною, потрібно обов’язково протирати сир через сито, - переконує Едуард Насиров.
- Масло збити вінчиком, додати цукор та перетерти.
- У масляну суміш додати сир і вимішати до однорідної консистенції.
- Натерти цедру одного апельсину у масу.
Пам’ятайте, нам потрібна тільки жовта частина цедри, оскільки біла може надати непотрібну гіркуватість у смаку, - зазначає кулінар.
- У суміш додати манку та розпушувач. Усе перемішати.
- У кінці додати журавлину і також перемішати.
Якщо ви любите експериментувати, можете додати шматочки яблук, груші, вишні чи чорниці. Але не забувайте попередньо обваляти свіжі фрукти та ягоди у борошні чи крохмалі, щоб вони не осіли під час приготування на дно, - радить кулінарний блогер.
- Начинку викласти у форму, застелену пергаментом і поставити запікати при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
- Вичавити сік 1 апельсина, додати туди цукор та трохи води.
- Поставити на вогонь та довести сироп до кипіння. Варити близько 1 хвилини.
- У кексі зробити проколи зубочисткою зверху. Залити потроху зверху сиропом.
Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою та подавати до чаю.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився простим рецептом шоколадного печива з апельсином.