Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда Насирова

Читайте, як приготувати ніжний десерт до великодніх свят.

Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом надзвичайно ніжного кексу з домашнього сиру з додаванням апельсинового сиропу.

Читайте також: Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова.

До Великодня залишаються лічені дні. Саме час готуватися до цього світлого свята і продумувати меню.

Якщо ви обожнюєте душевну домашню випічку, тоді сьогоднішній рецепт вам неодмінно знадобиться.  До того ж, ніжний кекс із сиру з апельсиновим ароматом може стати прекрасною альтернативою для традиційної паски.

СИРНИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ

Сир домашній - 500 г

Яйце - 5 шт.

Цукор - 350 г

Масло - 150 г

Манка - 450 г

Розпушувач - 1 ч. л. з гіркою

Сік апельсина - 1 шт.

В'ялена журавлина - 100 г

Ванільний екстракт - 1 ст. л.

Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою.

СИРНИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сир протерти через сито.

Щоб випічка була ніжною, потрібно обов’язково протирати сир через сито, - переконує Едуард Насиров.

  1. Масло збити вінчиком, додати цукор та перетерти.
  2. У масляну суміш додати сир і вимішати до однорідної консистенції.
  3. Натерти цедру одного апельсину у масу.

Пам’ятайте, нам потрібна тільки жовта частина цедри, оскільки біла може надати непотрібну гіркуватість у смаку, - зазначає кулінар.

  1. У суміш додати манку та розпушувач. Усе перемішати.
  2. У кінці додати журавлину і також перемішати.

Якщо ви любите експериментувати, можете додати шматочки яблук, груші, вишні чи чорниці. Але не забувайте попередньо обваляти свіжі фрукти та ягоди у борошні чи крохмалі, щоб вони не осіли під час приготування на дно, - радить кулінарний блогер.

  1. Начинку викласти у форму, застелену пергаментом і поставити запікати при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
  2. Вичавити сік 1 апельсина, додати туди цукор та трохи води.
  3. Поставити на вогонь та довести сироп до кипіння. Варити близько 1 хвилини.
  4. У кексі зробити проколи зубочисткою зверху. Залити потроху зверху сиропом.

Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою та подавати до чаю.

Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився простим рецептом шоколадного печива з апельсином.

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.