5 порад, які зроблять вас майстром компліментів

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Експерт із етикету розповіла, які компліменти вважаються доречними.

Поделиться:

Проста ввічливість чи залицяння - українки не дуже звикли до компліментів. Чути гарні слова - приємно, однак часто їх можуть неправильно зрозуміти. Як правильно говорити компліменти - розповіла експерт із етикету Юлія Юдіна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квітковий етикет: Які букети і кому дарувати

Компліменти - важлива частина комунікації. Вони допомагають привабити співрозмовника, звернути на себе увагу, але ними потрібно вміти правильно користуватися, - зауважує експерт.

1. Підбирайте певний вид компліменту відповідно до того, з ким спілкуєтесь. Існує багато видів компліментів, які вам потрібно використовувати під час розмови із партнером, друзями, рідними тощо. 

- «мовчазний» комплімент - ви уважно слухаєте свого співрозмовника, підтримуєте його монолог за допомогою жестів, показуючи, що ви згідні із його думкою. 

- антикомплімент до самого себе, до прикладу, у ситуації: «У тебе така красива зачіска! Мені ніколи не вдається зробити щось подібне». 

- незакінчений комплімент - коли ви натякаєте на привабливість чи таланти свого співрозмовника, але мрійливо не закінчуєте свою думку, аби людина самостійно дофантазувала її.

2. Комплімент повинен мати фактичну основу. Аби він не перетворився у лестощі, комплімент повинен бути не сконцентрованим на собі. Крім того, звертайте увагу на вашу інтонацію та вираз обличчя. Посміхайтеся та говоріть щиро. 

3. Говорячи комплімент, не будьте багатослівними. Говорячи приємності, висловлюйте свою думку коротко та лаконічно. Будьте стриманими, аби ваш співрозмовник сприйняв ваші слова серйозно. 

4. Вдалий комплімент підвищує самооцінку вашого співрозмовника. Ваш комплімент здатен покращити настрій та самопочуття іншої людини та підвищити її авторитетність в очах оточуючих. 

Компліменти, що вказують на сексуальність або інші фізіологічні особливості вашого співрозмовника, не тільки недоречні, а й ставлять вас у невигідне становище.

5. У кожного компліменту є своє місце та призначення. Вдалий комплімент для вашого чоловіка, може бути невдалим для друга чи незнайомця.

«Іноді тому, що ми можемо сказати один одному в певній інтимній атмосфері та особливій формі, місце лише вдома, коли ви знаходитесь наодинці із своїм партнером. Такі компліменти будуть недоречними, до прикладу, у бізнес-середовищі», - стверджує Юлія.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил японського етикету, що шокують

Новости по теме