5 правил японського етикету, що шокують

Світ навиворіт. Україна

Дізнайтеся більше про традиції жителів країни сонця, що сходить

Поделиться:

Відомі на увесь світ японські правила поведінки вражають своєю неординарністю. Гостям країни сонця, що сходить важко зрозуміти японські правила етикету. Однак, аби бути ввічливими та привітними, варто ближче познайомитися із звичаями цієї країни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть роботи замінити людей?

1. Японці кланяються при вітанні із співбесідником, навіть розмовляючи із ним по телефону. Японські поклони виражають привітність та дружелюбність. Японців змалечку привчають правильно кланятись, зустрівши іншу людину. Ідеальний поклін повинен бути не менше 45 градусів у нахилі тіла. Якщо ви зустріли свого японського приятеля, достатньо просто кивнути головою. 

2. Тривалий погляд очі-в-очі вважається знаком агресії. Проникливий погляд у вічі в Японії вважається символом агресивності. Проте існує й інша прикмета - якщо людина довго дивиться у сторони, вона щось приховує або навіть обманює.

3. Користуватися носовичком у Японії - моветон. Якщо ви страждаєте закладенням носа у період перебування в Японії, намагайтеся приховувати свою хворобу від оточуючих, адже японці вважають користування хустинкою поганою поведінкою. 

4. Прихопіть запасне взуття, йдучи вгості. Заходячи у дім японця, в першу чергу слід перевзутися в чисте домашнє взуття. Крім того, запасне взуття японці беруть із собою для роботи в офісі, а також змінюють взуття перед відвіданням вбиральні. 

5. Приймати їжу у Японії можна лише сидячи на килимі. Поза для прийому їжі у Японії не обговорюється- навіть іноземцям, що шанують японські звичаї, слід дотримуватися правила сидіння на килимі. Аби сісти зручно, варто підібгати ноги під себе та добре випрямити спину. 

Цікаво, що японці тримають їжу лише за допомогою хасі. Це дерев’яні японські палички для їжі. Японці вважають хасі надбанням своєї культури, тому до їх використання слід ставитися з обережністю. Не слід малювати паличками на столі або вказувати за допомогою них на щось. Крім того, паличками заборонено проколювати їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія вустами очевидців: Як японці пережили Хіросіму і Нагасакі


 

Новости по теме