5 рецептів солодощів, що покращать настрій взимку
Руслан Сенічкін поділився рецептами духмяної випічки.
articleContentВзимку хочеться посмакувати запашним десертом та чашкою гарячого чаю. Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився ідеями смачних рецептів солодощів, що покращать ваш настрій у холодну пору. Поспішайте приготувати духмяні смаколики для усієї родини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру
ПЕРЕВЕРНУТИЙ ПИРІГ З МАНДАРИНІВ
Інгредієнти:
цукор - 150 г
борошно - 220 г
розпушувач - 1 ч. л.
мандарини - 6 шт
яблучний оцет - 1 ст. л.
рослинна олія - 1 ст. л.
вершкове масло - 30 г.
тростинний цукор - 100 г
мигдальне молоко - 100 мл
Приготування:
1. Змастити форму для випікання борошном. Додати тростинного цукру.
2. Почистити мандарини та розрізати на рівні частини.
3. Замісити тісто. Змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль. Перемішати.
4. Додати мигдальне молоко, яблучний оцет, рослинну олію і ванільний екстракт.
5. Викласти мандарини у формочку. Залити тісто. Випікати пиріг при температурі 180 градусів впродовж 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для затишного настрою
ПЕЧИВО З МИГДАЛЕМ
Інгредієнти:
мед - 30 г.
сіль - 1 ч. л.
паприка - 1 ч. л.
борошно - 220 г.
білок одного яйця
картопляний крохмаль - 40 г.
вершкове масло - 100 г
Приготування:
1. В сотейник перекласти вершкове масло. Додати меду. Нагріти.
2. В чаші блендеру змішати сухі інгредієнти: борошно, картопляний крохмаль, сіль, паприку. Вилити мед та масло у суху суміш. Перемішати.
3. Розкатати тісто. Вирізати фігурки за допомогою форм.
4. Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом 7-8 хв.
БАНАНОВИЙ ТАРТ
Інгредієнти:
цукор - 150 г
вода - 2 ст. л.
банани - 4 шт
ванільний цукор - 2 ч. л.
вершкове масло - 40 г.
листкове тісто - 400 г
Якщо ви не можете обрати, що ж такого солоденького з'їсти - обирайте рецепт бананового тарта. Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом. Деталі приготування дивіться у відео.
МОРКВЯНО-СИРНІ МАФІНИ
Інгредієнти:
яйця
сир - 200 г
морква - 160 г
борошно - 200 г
розпушувач - 1 ч. л.
волоський горіх - 100 г
вершкове масло - 130 г
ванільний цукор - 1 ст. л.
тростинний цукор - 130 г
Приготування:
1. Натерти моркву. Додати до неї подріблених волоських горіхів, сир, вершкового масла, цукру, розпушувача та борошна. Розмішати ложкою.
2. В чашу для блендера розбити яйця. Додати тростинного цукру. Розмішати.
3. Додати рідку суміш до моркви.
4. Заповнити формочки наполовину. Випікати мафіни при температурі 180 градусів протягом 40-45 хв.
ЗАПЕЧЕНА ХУРМА
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак
Інгредієнти:
Хурма – 4 шт.
Кориця – 1 ч. л.
Ром – 1 ст. л.
Мед – 1 ст. л.
Вівсяні пластівці – 100 г
Волоський горіх – 70 г.
Мускатний горіх – 70 г.
Приготування:
1. Зрізати із хурми капелюшок. Вийняти серцевину і помістити її в окрему посудину.
2. У формочку для запікання помістити хурму.
3. Приготувати начинку. Змішати серцевину хурми з горіхами, корицею, мускатним горіхом, вівсяними пластівцями, ромом та медом.
4. Наповнити начинкою хурму. Випікати протягом 15 хв. при температурі 200 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 духмяних смаколиків, які наблизять відчуття свята