7 фітнес-вправ для швидкого схуднення

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Подружжя професійних фітнес-тренерів ділиться експрес-методикою схуднення перед відпусткою.

Поделиться:

Багатьох із нас охоплює паніка від того, що відпустка вже «на носі», а дзеркало демонструє аж ніяк не ідеальні форми. Песиміст одразу складе руки, мовляв: «Ну, не встиг, знову не встиг схуднути до літа!» і, зітхнувши, продовжить їсти пиріжки на дивані. А для оптимістів, що не бажають здаватися, фітнес-тренери Ксенія Литвинова та Микола Дацюк пропонують чудовий експрес-комплекс для схуднення за 2 тижніРозвантажувальна дієта: Меню на тиждень і поради дієтолога.

Все що знадобиться: килимок для фітнесу, скакалка, рушник і ваше величезне бажання.

Отже, «чарівна 7-ка»:

1. Скакалка. Її справедливо називають найкращим та найдоступнішим тренажером для спалювання зайвого жиру. Скакалка протипоказана тільки тим, хто має проблеми зі спиною чи хворі суглоби. Під час стрибків працює все тіло: від ніг до плечового поясу.

Стрибаємо не менше 2 хвилин, робимо кілька підходів. З кожним днем тренування нарощуємо швидкість та кількість стрибків за 1 підхід.

2. Випади. Цей популярний вид вправ, справді, істотно зміцнює м’язи ніг та сідниць.

Стаємо рівно, підкладаємо під праву ногу згорнутий квадратиком рушник і, «від’їжджаючи» назад, робимо випад. Якщо важко – робимо стандартний випад: відводимо ногу назад і присідаємо, доки коліно максимально наблизиться до підлоги. Спину тримаємо рівно, коліно у випаді не має виходити за ступню. Повторюємо 10-15 разів на кожну ногу.

3. Віджимання з позиції стоячи. Такі вправи корисні для зміцнення грудних м’язів, а дана технологія взагалі задіює все тіло, спалюючи зайві калорії.

- Для жінок: присіла, руками «дійшла» до позиції «планка» (можна допомагати колінами), віджалась 1 раз, і так само повернулась у вихідне положення.

- Для чоловіків: не присідаючи, максимально нахилився,  руками «дійшов» до позиції «планка», віджався, і повернувся у вихідне положення.

4. Бокова планка. Працюють м’язи талії, спини та стегна.

Лягаємо животом на килимок, ноги на ширині плечей. Фіксуємо  носки та повертаємо корпус  на правий бік. Впираємось на лікоть (рука перед собою), піднімаємо тіло і, розвертаючи корпус, заводимо руку під інший бік і назад. Якщо важко втриматись у планці, підгинаємо праву ногу й продовжуємо (10 і більше разів). Повторюємо на інший бік.

5. Зірочка для спини. Беремо рушник, скручуємо його, щоб зручно було тримати. Лягаємо на килим (носками впираємось у підлогу), погляд – прямо. Напружуємо прес (м’язи живота – єдина опора), злегка піднімаємо грудну клітку, витягаємо руки перед собою і, розтягаючи рушник в сторони,   заводимо руки за голову.

6. Поперековий місток «у сторони». Лягаємо на килимок, руки трохи відводимо від тіла (для кращої опори). Ногами виштовхуємо таз вгору, вигинаємо спину (фіксуємось у положенні). Крокуємо на п’ятах вправо, потім – вліво.

7. Поперековий місток «вперед-назад» (ускладнений). Із «зафіксованого» положення попередньої вправи: робимо крок, випрямляємо праву ногу, потім ліву (не торкаючись спиною підлоги, й назад).

Перелічені вправи складають собою одне інтенсивне «коло», переривати яке навіть коротеньким відпочинком не можна. Вже після виконання робимо перерву на кілька хвилин: ходимо, дихаємо. Якщо є сили – приступаємо до іншого кола, чи кількох.

Для того, щоб швидко підготувати власне тіло до відпустки, доведеться не лише «попотіти», а й відмовитись від калорійних ласощів, таких як: м'ясо (найперше – від свинини), кондитерські вироби, ковбаси, горіхи, яєчні жовтки, вершкове масло, маргарин, молочні продукти.

При цьому слід вживати більше риби, бобових, грибів, овочів та фруктів. І головний секрет – чиста негазована вода! Її потрібно випивати не менше 10 склянок на день.

Гарних вам результатів та крутих фотографій з відпустки!

Новости по теме