Как правильно сушить обувь

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Эксперт рассказал, как ухаживать за обувью. когда снег начинает таять.

Поделиться:

Як швидко лікувати віруси та зміцнити імунітет: Поради лікаряТемпература на вулиці різко підвищується, а снігові кучугури перетворюються на ріки брудної води. Як під час відлиги зберегти своє взуття до наступного сезону та не простудитися, у студії програми «Сніданок з 1+1» розповів експерт Тимофій Липський.

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ВЗУТТЯМ

Бажано, щоб у вас було принаймні дві пари чобіт на сезон, щоб кожна з них мала змогу просушитися. Так, вони служитимуть набагато довше.

Придбавши на зиму пару новеньких черевиків, одразу подбайте про них, обробивши поверхню шкіри спеціальними водовідштовхуючими засобами. Для замші – це спреї, для шкіри – жирні креми. 

Регулярна зміна устілок допоможе зберегти ноги у теплі та сухості, а отжє позитивно відобразиться на здоров'ї, – переконує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисні поради по догляду за взуттям взимку.

4 поради від косметолога, як доглядати за шкірою перед сномЯК ПРАВИЛЬНО СУШИТИ ВЗУТТЯ

1. Очистіть взуття від бруду вологою ганчіркою. Інакше взуття вбере у себе весь бруд та реагенти, якими посипані дороги міста. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятувати зимове взуття від солі.

2. Дістаньте устілки з взуття – вони повинні сушитися окремо. Устілки можна покласти сушитися на батарею.

3. Взуття необхідно сушити за допомогою спеціальних електричних сушарок, що вставляються всередину черевиків. Їх не можна сушити на батареї, адже виріб обов'язково повинен висохнути всередині. В іншому випадку існує загроза деформації взуття та появи грибків і бактерій.

В ідеалі взуття повинне сушитися 24 години, тому лишайте його сушитися принаймні на ніч, – підкреслює експерт.

ЯК ВИБРАТИ СУШАРКУ ДЛЯ ВЗУТТЯ

Звичайні електричні сушарки є абсолютно доступними і коштують від 50 до 100грн. До того ж, вони абсолютно безпечні та довговічні.

Новомодні кварцеві сушарки, як нібито вбивають мікроби, – це лише комерційний хід. Вони сушать, але не очищають, – пояснив експерт.

Народний метод сушіння взуття газетою може ввібрати певну кількість вологи, але повністю не осушить взуття.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як правильно доглядати за взуттям взимку.

Новости по теме