Як завжди бути бадьорими зранку: секрети здоров’я від Валентини Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

У “Сніданку з 1+1” Валентина Хамайко ділиться порадами, як позбавитися від млявості та наповнити організм життєвою енергією.

Поделиться:

У кожного з нас бувають дні, коли зранку немає сил встати з ліжка. Валентина Хамайко у “Сніданку з 1+1” поділилася дієвими лайфхаками, які допоможуть позбавитися від млявості та наповнити організм життєвою енергією на весь день. 

1. Склянка води натщесерце

Перш за все, ведуча радить випити зранку склянку теплої води, а взимку — навіть гарячої. За ніч організм зневоднюється, а вода зволожує його та запускає важливі процеси: 

  • прискорює обмін речовин
  • розслабляє м’язи
  • посилює циркуляцію крові
  • запускає кишківник

2. Гормональний розклад

Протягом дня і ночі організм виробляє різні види гормонів. Якщо дотримуватися гормонального розкладу, організм буде максимально наповненим та бадьорим. Ведуча прокидається о 6 ранку тому, що в цей час виробляється гормон щастя — серотонін. У цей період у нас активована логіка, тож у такий час буде доречно створити план на день. 

Гормональний годинник: 

  • З 10:00 до 14:00 виділяється гормон, який відповідає за пам’ять та увагу — у цей час краще працювати.
  • З 14:00 до 16:00 сплеск гормону, який викликає сонливість, тож якщо маєте можливість поспати — не відмовляйте собі в цьому.
  • З 21:00 виробляється гормон мелатонін — у цей час нам хочеться побути з рідними та відпочити.

3. Коротка руханка

Валентина розповідає, що ранкова розминка створює настрій на весь день. Руханка не повинна бути виснажливою, натомість слід зробити легкі вправи, які розбудять ваші м’язи. Існують навіть комплекти, які можна виконувати, не встаючи з ліжка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно відновлювати організм після тренувань - секрети здоровʼя з Валентиною Хамайко

4. Солоний сніданок

Якщо хочете, щоб вам день був продуктивним, не слід починати його з солодкого сніданку. Перший прийом їжі повинен складати 30% добової норми калорій та бути збалансованим. 

5. Ранкова прогулянка 

Якщо у вас є можливість пішки ходити на роботу, обов’язково її використовуйте, якщо ж ні — заведіть собаку, адже вона нагадуватиме вам погуляти зранку. Прогулянка повинна тривати не менше 20 хвилин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допомагає завжди виглядати гарно та доглянуто - секрети здоров’я з Валентиною Хамайко

За словами Валентини Хамайко, ранкова рутина — це прояв турботи і любові до себе. Якщо не нехтувати цими ритуалами, ви отримаєте заряд настрою на енергії на весь день.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новости по теме