Що допомагає завжди виглядати гарно та доглянуто - секрети здоров’я з Валентиною Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як покращити якість сну: поради від Валентини Хамайко
inst: valentinakhamaiko

У «Сніданку з 1+1» Валентина Хамайко ділиться секретами здорового сну.

Поділитися:

Мішки та синці під очима, набрякле обличчя та втома — все це наслідки хронічного недосипу, що так чи інакше дається в знаки й відображається в першу чергу на нашому зовнішньому вигляді. Та такий спосіб життя значно впливає і на здоровʼя людини. Нестача сну не тільки погіршує настрій і знижує продуктивність, а й несе шкоду організму, порушуючи його правильне функціонування. У "Сніданку з 1+1" Валентина Хамайко розповіла, чому кожному організму необхідно відновлення та як покращити якість сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно відновлювати організм після тренувань — секрети здоровʼя з Валентиною Хамайко

Для нормального функціонування організму людині необхідно дотримуватись добової норми сну. Такий показник для людини молодого і середнього віку має становити не менше 8 годин сну. Чим молодша людина, тим більше сну їй потрібно для відновлення. Таким чином підліткам потрібно спати близько 10 годин, немовлятам 18, а у старших людей організм достатньо відновиться за 6 годин сну.

У світі є відомий міф, що, нібито, Наполеон спав всього 4 години за ніч. Та люди не згадують про те, що протягом дня він таки лягав спати й досипав добову норму. Якщо ви прокидаєтесь по будильнику, то точно не висипаєтеся. Організм сам розуміє, коли йому варто прокинутись, бо за це відповідає гормон мелатонін. Такий гормон міститься у ромашковому чаї або молоці. Тому економніше та ефективніше дозволяти своєму організму добре висипатися для підтримки здоровʼя і доброго самопочуття.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи існують віщі сни: що сниться українцям під час війни

Новини по темі