Як правильно відновлювати організм після тренувань - секрети здоровʼя з Валентиною Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У «Сніданку з 1+1» Валентина Хамайко ділиться порадами, як підтримувати здорове тіло.

Поділитися:

Для збереження рухливості мʼязів і підтримання організму в тонусі необхідно регулярно займатися спортом. Та це ще не все. Валентина Хамайко розповіла, чому правильний відпочинок - основа здорового способу життя і яких правил варто дотримуватись під час відновлення від тренувань. 

Насправді, правильний відпочинок це не просто лежання на дивані. Для підтримки здорового способу життя треба збалансовано харчуватись та дотримуватись режиму пиття. 
Перш за все ведуча радить приділяти увагу розтягненню мʼязів. Вправи на розтяжку допоможуть якісніше навчитись розслабляти частини тіла, сприятимуть розвитку гнучкості та кращої рухливості. Рекомендовано займатись стретчінгом після тренування. Втім підходити до такого заняття дуже акуратно і відповідально, аби не завдати собі шкоди. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти здоров’я серця: поради від Валентини Хамайко

А грамотне відновлення організму варто комбінувати з активним споживанням води кімнатної температури. Лікарі рекомендують пити півлітра води за годину тренування, адже вода підтримує роботу серця, нирок і обмін речовин в цілому.

Також необхідним елементом відновлення тіла є масаж. Він допомагає розганяти кров та зменшувати більш у мʼязах. Валентина має в своєму арсеналі безліч масажних приладів, як масажний роллер або спеціальні щітки. Вони сприяють полегшенню після тренування і зняттю напруги. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкорисніший продукт у світі: вчені виявили, яка їжа містить найбільше поживних елементів

Новини по темі