Чому Меган Маркл перестала носити каблучку, зроблену власноруч принцом Гаррі, і навіщо сімейство змінило прізвища своїх дітей

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Герцогиня Сассекська зняла дорогоцінну каблучку, а принц Гаррі змінив прізвище своїм дітям: що відомо про життя королівської родини розповіли у «Сніданку з 1+1».

Поделиться:

Чому Меган Маркл зняла каблучку?

Меган Маркл носила дорогоцінну каблучку, подаровану принцом Гаррі з 2017 року. Він сам відтворив її дизайн, а згодом саме її презентував дівчині при освідченні. Герцогиня довгий час носила каблучку, але потім несподівано перестала це робити. 

Три камінчики на кільці є абсолютно унікальними. Принц попросив дозволу на те, щоб взяти їх з особистої колекції матері - принцеси Діани. Найбільший діамант по центру обрав не просто так. Дорогоцінність родом з Ботсвани. Ця країна стала першою, куди пара поїхала разом. Гаррі каже, що саме після цієї подорожі захотів освідчитись Меган. 

Меган Маркл

Так чому, все ж таки, Маркл зняла улюблену прикрасу? За чутками, герцогиня схудла і тому розмір кільця вже не їй підходить. Насправді ж, Меган не хоче так часто носити таку розкішну річ через те, що дана каблучка символізує надто високий статус. А дівчина прагне навпаки бути стриманіше у суспільстві, тому і носить більш класичне кільце зі свого весілля. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Історія кохання Чарльза і Камілли: чому парі не дозволили бути разом

Чому принц Гаррі змінив прізвище дітям?

При народженні діти принца Гаррі та герцогині Сассекської отримали прізвище Маунтбеттен-Віндзор. Малюки отримали такі прізвища у спадок від прабабусі Королеви Єлизавети. 

Дідусь Королеви - Георг пʼятий запровадив надання прізвищ у королівській родині. Раніше королівським особам заборонялось мати прізвище. Члени родини мали титул , імʼя, порядковий номер та назва роду. Король Георг походив з німецького роду, що на той момент могло зіпсувати його репутацію, адже тривала перша світова війна, де британці воювали проти німецьких військ. Тоді дідусь Єлизавети вирішив взяти собі прізвище Віндзор на честь маєтку, де проживала королівська родина. Відтоді прізвище дісталось і двом його онучкам - Маргарет і Єлизаветі. При одруженні Королева взяла прізвище чоловіка Маунтбеттен. Відтоді Королева і всі її діти, онуки і правнуки носили подвійне Маунтбеттен-Віндзор. 

Але в королівській родині все одно важливішу роль грає титул. Перший претендент на престол має носити титул принца Уельського. Гаррі і Меган отримали титули герцога і герцогині Сассекських. Через це і вирішили змінити прізвища своїм дітям на Сассекс, аби вони співпадали з їхніми титулами. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дієта британського короля Чарльза III

Новости по теме