Що треба їсти для гарного настрою

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розповіла, які продукти допомогають врятуватися від депресії.

Поделиться:

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова порадила продукти, які потрібно їсти, аби підвищити собі настрій та не страждати від депресії. Поганий настрій може стати основою для появи депресії. Причиною цьому може стати смуток, розчарування в собі, поява безсоння, тривалий стрес, який не зникає з часом.

Порушення функцій щитоподібної залози, анемічні стани, дефіцит вітамінів та мінералів, харчова алергія також сприяють розвитку депресії. Проте правильно підібране харчування може неабияк покращити ситуацію.

ЯКІ ПРОДУКТИ ПОКРАЩУЮТЬ НАСТРІЙ

  1. До продуктів анти-депресантів належать жирні сорти риби, морепродукти, м'ясо, птиця, приготована в запеченому або тушкованому вигляді з додаванням приправ, спецій та соусів.
  2. Свіжі овочі, зелень, горошок, гриби та яйця.
  3. Нежирні кисломолочні продукти та різноманітні каші.
  4. Як десерт потрібно надавати перевагу мороженим ягодам та фруктам.  

Не секрет, що більшість з нас заїдає свій стрес та депресію солодощами, а це і є основна причина появи зайвої ваги. Солодощі краще замінити на сухофрукти, горішки, але пам’ятайте про кількість, - наголошує Галина Незговорова.

  1. З напоїв можна майже все, окрім пакетних соків та алкоголю.

ЧОГО ВАРТО УНИКАТИ ПРИ ДЕПРЕСІЇ

Під час поганого настрою краще не споживати трансжири, а саме фастфуд, чіпси та смажене.

Пам’ятайте, не варто самостійно призначати собі антидепресанти, адже депресія може маскувати інші захворювання, - зазначає дієтолог.

Новости по теме