Зупинитися неможливо: Скільки черешні можна їсти на день?

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розповіла, чому та в якій кількості слід споживати черешню.

Поделиться:

Черешня є однією з найулюбленіших сезонних ягід. Соковита, м’ясиста з приємним кисло-солодким смаком. Здається, ніби кожна ягідка переповнена енергією сонця, а численні вітаміни одразу підіймають настрій та зменшують відчуття голоду. Корисні властивості зберігаються  як у свіжих, так і у заморожених і в’ялених ягодах.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧЕРЕШНІ:

- Клітковина черешні сприяє виведенню токсинів.

- Корисні речовини черешні покращують роботу печінки, нирок та уповільнюють процеси старіння.

20 ягід черешні можуть замінити 1 обезболюючу таблетку при ревматизмі, артриті та подагрі, – розповідає дієтолог Галина Незговорова.

СКІЛЬКИ МОЖНА ЇСТИ ЧЕРЕШНІ 

Незважаючи на низьку калорійність ягоди – 50 ккал на 100 г, наш експерт не радить зловживати її кількістю в денному раціоні.

- Щоб не мати проблем із животом, краще споживати  не більше 300 г черешні за один раз. Денна норма цієї ягоди в раціоні не повинна перевищувати 1 кг.

Якщо ви дбаєте про фігуру – перед обідом/вечерею з’їжте декілька черешень. Відчуватимете ситість, от і з’їсте менше, – відкриває секрет Галина Незговорова.

- Слід пам’ятати, що для нормального травлення черешню не треба споживати одразу після основного прийому їжі. Оптимальний інтервал становить – 30 хв.

- Якщо ви сумніваєтесь у якості черешні – зверніть увагу на колір її плодоніжки. Найкраще, щоб вони були зеленого кольору. Коричневі вказують на те, що ягоди перестигли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 поради, як правильно вибирати черешню

Тим, хто купує черешні на базарах, корисно буде знати рецепт виведення хімічних речовин із ягід. Не дивуйтеся, «базарні» черешні часто оброблені спеціальними дезінфікуючими засобами, що шкодять організму людини.

РЕЦЕПТ ВИВЕДЕННЯ ХІМІЇ З ЧЕРЕШЕНЬ

- Попередньо  вимиті ягоди покласти у миску з водою та додати 1 ч. л. солі.

- Залишити відстоятися протягом 1 год.

- Злити воду, ще раз промити чистою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому краще відмовитися від полуниці – поради дієтолога

Новости по теме