Смачна закуска із запечених грибів із сиром
Оригінальний рецепт запечених грибних шапок із сиром від Едуарда Насирова.
Як приготувати смачну піцу без тістаУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачної закуски із печериць та сиру, якими можна почастувати своїх гостей.
Печериці – найпопулярніші гриби у світі. Їх можна вживати навіть в сирому вигляді. Печериці на 90% складаються з води, інші 10% – це мінерали і корисні речовини. Ці гриби надзвичайно корисні для організму: вони покращують пам'ять і навіть можуть знімати втому.
Читайте також: Дієтолог пояснила, чому потрібно вживати гриби
ГРИБИ З СИРОМ: ІНГРЕДІЄНТИ
Печериці – 400 г.
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія – 1 ст. л.
Крем-сир – 200 г.
Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
Пармезан – 50 г.
Червона цибуля – 1 шт.
Сіль, перець, чебрець за смаком.
Читайте також: Фаршироване курча з бринзою та грибами.
ГРИБИ З СИРОМ: ПРИГОТУВАННЯ
- Гриби помити, почистити та відірвати усі ніжки.
Намагайтеся акуратно відривати ніжки, аби не пошкодити шапку, - каже Едуард Насиров.
- Ніжки грибів та цибулю дрібно пошаткувати.
- Також потрібно порізати дрібно часник.
Щоб часник легко очистився, потрібно зверху злегка надавити на нього ножем, - підказує кулінар.
- Усе, що нарізали, посмажити на невеликому вогні до золотавого кольору. Вкинути спеції за смаком.
- У смажену суміш додати крем-сир та панірувальні сухарі. Усе перемішати до однорідної консистенції.
Крем-сир можна замінити домашнім нежирним сиром, головне, щоб він був некислий і не сильно вологий, - говорить експерт.
- Форму для випікання змастити олією.
- Усі шапки грибів начинити сирною масою і викласти у форму.
- Зверху посипати тертим пармезаном та відправити запікатися в духовку на 20-25 хвилин при температурі 220 градусів.
Готову закуску можна посипати свіжим чебрецем і подавати з багетом.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як оригінально посмажити яйця