Вкусный и доступный рецепт хумуса со свеклы
Фудблогер Эдуард Насыров рассказал, как приготовить вкусное и бюджетное блюдо с украинских овощей.
Руслан СенічкінЕдуард Насиров, гість програми «Сніданок з 1+1», разом з Русланом Сенічкіним приготував хумус за незвичайним рецептом. Нут, основний інгредієнт класичного хумуса, він замінив на буряк. Особливість цієї у страви у її простоті – усі складові кожна українська хазяйка має у себе на господі.
Хумус насичує організм вітамінами B, C, білком, фосфором, залізом, цинком і магнієм. – переконують експерти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вітаміни потрібно вживати щодня для здоров’я та краси.
Як повернути форму після свят: Поради дієтологаБУРЯКОВИЙ ХУМУС – ІНГРЕДІЄНТИ
Буряк запечений 1 шт
Перець чилі 1/2
Часник 1-2 зубчики
Зіра
Тахіна (кунжутна паста)
Рослинна олія
Зелень за смаком
Сік половини лимона
Волоські горіхи
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодний суп із буряка від Руслана Сенічкіна.
Зелений чай для схуднення: Користь і правила вживанняЯК ПРИГОТУВАТИ БУРЯКОВИЙ ХУМУС
- Молодий буряк запечіть у духовці, обернувши його у фольгу. Так він збереже усі поживні речовини, які при варінні втрачаються.
- Перець чилі дрібно поріжте, очистивши його від насіння. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гострий перець сприяє схудненню (ВІДЕО).
- Очистьте часник та додайте 1-2 зубчики (залежить від його розміру).
- У миску до овочів додайте сік половини лимону та жменю горіхів.
- Додайте тахіну (кунжутну пасту). Якщо ви не знайшли такої пасти в магазині, то її легко можна приготувати вдома. Змішайте у кавомолці кунжут, сік лимону та теплу воду до консистенції майонезу.
- Всипте зіру та коріандр. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати спеції.
- Взбийте усі інгредієнти блендером до утворення однорідної маси.
- Викладіть хумус у піалу, посипте зеленню за смаком, та налийте трошки рослинної олії.
Буряковий хумус може виступати як самостійна закуска чи у якості доповнення до рису, омлету тощо. – переконує Едуард Насиров.
Подавайте хумус з нарізаними соломкою морквою та болгарським перцем, крекерами, грінками або ж традиційними лавашем та пітою.
Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачних пирогів із сухофруктами.