Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова
Читайте, як приготувати смачне печиво з шоколадного тіста з шматочками апельсина та чебрецю.
Рецепт шоколадно-гречаного печива без цукру від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом улюбленого шоколадного печива з апельсиновою цедрою та чебрецем.
Найсмачніші десерти – ті, які приготовані власноруч. Особливо, якщо це домашнє печиво з незвичайними інгредієнтами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісний лимонний кекс із грушею від Едуарда Насирова
Пропонуємо вам оригінальний рецепт шоколадного печива з додаванням апельсину та чебрецю, який смакуватиме вам з чаєм та кавою й порадує близьких.
ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З АПЕЛЬСИНОМ: Інгредієнти
Борошно – 350 г.
Молочний шоколад – 150 г.
Масло – 200 г.
Цукор – 100 г.
Чебрець – 1 ст.л.
Цедра 1 апельсина.
Читайте також: Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова
ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З АПЕЛЬСИНОМ: Приготування
- Подрібнити чебрець і цукор за допомогою ножа.
- Нарізати шоколад на невеликі скибки та поставити на водяну баню.
Замість білого шоколаду можна використати будь-який чорний або молочний. Головне – щоб він був непористий, інакше розтопити шоколад до необхідної консистенції не вийде, - зазначає Едуард Насиров.
- Борошно замісити з маслом, натерти туди цедру лимона.
- Розтоплений шоколад додати до тіста, усе ретельно перемішати.
- Готове тісто розділити на дві частини, сформувати з кожної ковбаску та загорнути їх у фольгу. Поставити ковбаски в холодильник на 1 годину.
- Охолоджені ковбаски потрібно обваляти в суміші цукру та чебрецю.
- Ножем нарізати ковбаски на невеликі кружальця товщиною 1,5-2 см.
Щоб процес нарізання був легший, занурюйте ніж у гарячу воду, - підказує кулінар.
- Викласти нарізані шматочки на пергамент і поставити запікатися при температурі 200 градусів на 15-20 хвилин.
Через 10 хвилин бажано перевернути печиво, аби воно рівномірно пропеклось, - зауважує Едуард Насиров.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров поділився рецптом тирамісу з вівсяним печивом.