Як швидко приготувати шоколадні цукерки вдома: Рецепти Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко поділилася смачним рецептом шоколадно-гречаного печива без цукру.

У кожному будинку обов’язково має бути шафа з солодощами на випадок, якщо захочеться поласувати чимось смачним до чаю. До вашої уваги рецепт простого  і водночас корисного шоколадного печива з горіхами, яке не зашкодить фігурі.

Читайте також: Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини Хамайко

ШОКОЛАДНО-ГРЕЧАНЕ ПЕЧИВО: Інгредієнти

Масло – 80 г.

Сметана – 40 г.

Мед – 130 г.

Яйце – 1 шт.

Гречане борошно – 160 г.

Пшеничне борошно – 100 г.

Розпушувач – 1/2 ч.л.

Шоколад – 1 плитка

Волоські горіхи – 70 г.

Читайте також: Рецепти Руслана Сенічкіна: Шоколадний батончик з горіхами та кокосом

ШОКОЛАДНО-ГРЕЧАНЕ ПЕЧИВО: Приготування

  1. Розтопити на водяній бані масло та шоколад, додавши кілька ложок меду.

Вогонь має бути невеликий, для того, щоб процес розтоплювання на водяній бані відбувався дуже поступово, - каже Валентина Хамайко.

  1. До розтопленого шоколаду та масла додати сметану і усе ретельно перемішати.

Завдяки сметані уся суміш стане прохолоднішою і в неї можна буде додавати інші інгредієнти, - переконує телеведуча.

  1. Розбити у суміш одне яйце та розмішати усе до однорідної консистенції.
  2. У блендер висипати пшеничне та гречане борошно, додати розпушувач та перемішати, поступово додаваючи яєчно-шоколадну суміш.
  3. Горіхи рівномірно подрібнити скалкою.

Горіхи можна легко замінити на кунжут або мак за смаком, - говорить Валентина Хамайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт вівсяного печива з горіхами

  1. Тісто викласти на дошку та сформувати невелику ковбаску.
  2. На харчову плівку висипати подрібнені горіхи.
  3. Шоколадну ковбаску загорнути у плівку з горіхами. Плівку закріпити з обох сторін та прокотити по столі, сформувавши круглу рівну ковбаску.
  4. Залишити шоколадну ковбаску в холодильнику на 30-40 хвилин.
  5. Ковбаску дістати з холодильника та нарізати ножем кружальцями по півсантиметра.
  6. Викласти печиво на пергамент та поставити випікатися при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

Готове печиво залишити холонути на 15 хвилин.

Нагадаємо, що нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом солодкої сирної ватрушки.