Крепи, лефсе, панкакор: Як готують млинці у різних країнах

Дізнавайтеся цікаві варіанти популярної страви.

Поделиться:

Цього року свято Масляної в Україні відзначають з 12 по 18 лютого. У цей час господині намагаються здивувати своїх гостей оригінальними млинцями. Чому б не скористатися рецептами млинців із різних країн? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тещині млинці»: 5 рецептів для святкового столу

ФРАНЦІЯ

Тонкі французькі млинці називають крепами. Зазвичай їх печуть із пшеничного борошна, їдять на сніданок або на десерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтолога

А ось млинці під назвою «сюзетт» подають із ароматним помаранчевим соусом, приготованим на основі лікерів.

СКАНДИНАВІЯ

Тут картопляні млинці звуться лефсе. Ними смакують із варенням, корицею або солодким сиром.

_

НОРВЕГІЯ ТА ДАНІЯ

Млинці згортають у трубочки. Опісля один бік змащують вершковим маслом і посипають цукром із прянощами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 рецептів млинців на кожен день

ШВЕЦІЯ

Шведи готують панкакор – млинці, які подають зі збитими вершками та варенням. Четвергами вони печуть солоні млинці, якими смакують із гороховим супом.

_

СЕРБІЯ

Паланчинки готують із кукурудзяного та пшеничного борошна. Соусом служить шоколадний крем.

ІТАЛІЯ

Креспелле – здебільшого несолодкі млинці з начинкою у вигляді паштетів, овочів, сирів.

_

НІМЕЧИННА

Німці люблять калорійні пфанкухен, під час приготування яких до тіста додають жирні вершки та козячий сир. Прикрашають такі млинці варенням, ягодами та цукровою пудрою.