Як із легкістю прокидатися рано: 7 простих кроків

Поради, що допоможуть не проспати життя.

Поделиться:

Легко прокинутися рано-вранці вдається не кожному. Причина цього здебільшого криється у ліні або неправильному життєвому режимі. А втім, раннє пробудження дозволяє нам зробити свій день продутивним і цікавим.

«Є зв’язок між раннім підйомом і неймовірним успіхом, і він має незаперечні переваги. Саме перша година нового дня впливає на те, як ви використовуєте внутрішній потенціал і досягаєте бажаного рівня успіху. Прокидаючись раніше і змінивши ранковий розпорядок, ви дуже швидко зрозумієте, що змінюєте усе своє життя», - пише Гел Елрод у книзі «Чудовий ранок. Як не проспати життя».

Тож ділимося порадами, як прокидатися рано та отримувати від цього задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 друзів гарного сну, що допоможуть здолати безсоння

ПОЗИТИВ ПЕРЕД СНОМ

Для легкого пробудження варто добре відпочити. Завершуйте роботу за 2 години до сну, а за годину — вимкніть комп'ютер і забудьте про телефон.

До всього нехай погані думки — про проблеми, клопоти, виснаження і про те, що маєте вкрай мало часу для відпочинку — «випурхнуть» із вашої голови перед сном.

Фото: instagram.com/lenala_pina

ЗАБУТИ ПРО «ЩЕ 5 ХВИЛИН»

Пообіцяйте собі, що будете прокидатися в один і той самий час та не відкладатимете пробудження на потім. Ви ж знаєте, чим здебільшого закінчується «ще 5 хвилин». Пообіцяли? Що ж, тепер після дзвону будильника, мусите обов’язково підвестися.

СОЛОДКО ПОТЯГНУТИСЯ

Опісля неквапливо потягніться. Це допомагає м’язам «включитися» в роботу.

ЗАРЯДИТИСЯ ПОЗИТИВОМ

Ранок варто починати з позитиву. Ліпше «ще 5 хвилин» присвятити, наприклад, прочитанню своєї мантри: промовляйте подумки або вголос, які ви успішні, кохані, що маєте улюблену роботу – те, чого прагнете, при цьому уявивши, що вже це маєте.

ЗРОБИТИ РУХАНКУ

Не обов’язково робити складні вправи чи присвячувати зарядці багато часу. Виконайте декілька простих рухів та якусь дихальну вправу – і відчуєте, як ваше тіло прокидається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих вправ для ранкової зарядки

ВИПИТИ ВОДИ

Також прокинутися вам допоможе склянка води. До речі, балерина та суддя Танців з зірками Катерина Кухар щоранку, за 20-30 хвилин до їжі, п'є теплу воду з лимоном.

«Вода зранку нам потрібна, щоб «прокинувся» шлунок, щоб ми могли комфортно увійти в новий день. Деякі мої подруги ще додають мед. Це добре впливає на травлення і пришвидшує обмін речовин, а ще дає тривале відчуття ситості», – поділилася Катерина.

ПІДБАДЬОРИТИСЯ

Увімкніть улюблену музику, потанцюйте чи поспівайте в душі, з’їжте те, що дарує вам насолоду… Придумайте собі гарну ранкову традицію, яку із задоволенням будете дотримуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як все встигати: секрети та звички успішних людей