"Таємниці великих українців": де та коли дивитись про життя історичних постатей, які вплинули на розвиток України

Таємниці великих українців
Де і коли дивитися Таємниці великих українців

Дивіться український історичний цикл документальних фільмів Акіма Галімова — "Таємниці великих українців".

Поделиться:

У суботу, 22 липня, о 22:15 на "1+1 Україна" покажуть "Таємниці великих українців. Богдан Хмельницький", а о 23:30 — "Таємниці великих українців. Симон Петлюра".

"Таємниці великих українців" — український історичний цикл документальних фільмів Акіма Галімова. Цикл складається з 8 епізодів, у яких розповідається про життя восьми важливих історичних постатей в історії України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники обкрадали нас ще 300 років тому: розслідування привласнення статків Івана Мазепи у фільмі «Таємниці великих українців»

У серіях циклу розповідається про життя восьми історичних осіб, які вплинули на розвиток України та інших держав. Це Богдан Хмельницький, Анна Київська, Іван Мазепа, Симон Петлюра, король Данило, Роксолана, Михайло Грушевський та Андрей Шептицький.

Цієї суботи на глядачів "1+1 Україна" чекає одразу два випуски з циклу — про Богдана Хмельницького та Симона Петлюру. 

"Таємниці великих українців. Богдан Хмельницький"

Перша серія документально-історичного циклу "Таємниці великих Українців" присвячена гетьману Богдану Хмельницькому. Ви побачите місто, в якому насправді міг народитися Богдан Хмельницький, а також дізнаєтесь, що саме спонукало гетьмана очолити козацьке повстання. Сьогодні з'являються нові факти, які дозволяють абсолютно по іншому подивитися на постать українського гетьмана. Що хотіли приховати в історії цього чоловіка і ким насправді був Богдан Хмельницький – дивіться.

"Таємниці великих українців. Симон Петлюра"

Сенсаційне розслідування вбивства Симона Петлюри з циклу Таємниці великих українців. Цього разу Акім Галімов та команда «Україна. Повернення своєї історії» отримали доступ до унікальних матеріалів, які стосуються знищення Симона Петлюри у Парижі. Він був розстріляний під час виходу з ресторану у центрі французької столиці в 1926 році. Майже 100 років в архіві префектури паризької поліції зберігалася товста папка зі свідченнями очевидців та іншими зачіпками, що проливають світло на те, хто насправді стояв за вбивством видатного українця.

Дивіться у суботу, 22 липня, о 22:15 "Таємниці великих українців. Богдан Хмельницький", та о 23:30 — "Таємниці великих українців. Симон Петлюра".

Новости по теме