Катерина Кухар показала ексклюзивну балетну пачку від українського дизайнера

Танці з зірками

Сьогодні, 12 березня, артисти відзначають день балетної пачки.

Поделиться:

Рівно 179 років тому глядачі вперше побачили артистку балету в багатошаровій спідниці - балетній пачці. Її приміряла італійська балерина Марія Тальоні і спричинила справжній фурор. З нагоди свята танцівники балету - суддя шоу Танці з зірками Катерина Кухар та її чоловік Олександр Стоянов, розповіли цікаві факти про балетні пачки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізна леді: 6 незабутніх образів Катерини Кухар на Танцях з зірками

У балеті пачки мають різні назви залежно від форми: стандартна, шопенівка, хітон, - розповідає Катерина. 

Балерина зізналася, що бережно ставиться до своїх костюмів. Пачки потрібно зберігати у спеціальних шафах, а перевозити варто вручну, заховавши у чохол. 

Кожна пачка - це ексклюзив. Балерина намагається зробити свій образ особливим за допомогою дизайну пачки. До прикладу, дизайн пачки для спектаклю «Лускунчик» для мене зробив український дизайнер GUDU. Вона білосніжна, розшита камінням та прикрашена великим червоним бантом. 

17 та 18 березня Катерина та Олександр на сцені Національної опери представлять світову прем'єру балету «Діти ночі». Танцівники зізнаються, що жіночі костюми будуть досить відвертими, адже події у спектаклі відбуваються вночі. 

«Це буде надзвичайно цікава та креативна подія у світі балету. Під музику Вівальді розгортатиметься історія, пов’язана із нічними жахами, вампірами, перевертнями та андрогінами - містичними істотами із двома парами рук і ніг, а також двома головами. Вони настільки пишалися своєю красою, що вважали себе богами. Зевс вирішив розділити їх на дві половини - чоловічу і жіночу і спустив їх на землю. Як андрогіни пройдуть свій шлях та чи зможуть побороти страхи та спокуси - саме про це наш танець, - відкриває таємниці балету Катерина Кухар. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар зачарувала образом східної спокусниці

Новости по теме